Szórakozás

Igaz történet alapján készül film a medvéről, amelyik felfalt 30 kiló kokaint

Azok a filmek, melyek valós történeteket dolgoznak fel, mindig különlegesek. Az ember általában csak néz, és csak azért hiszi el, hogy ilyesmi tényleg megtörténhetett, mert elképzelni sem tud olyan embert, akinek a sztorihoz hasonló képtelenségek eszébe juthatnak. Ilyennek ígérkezik az a film is, amelyik a hírhedt „Kokainmedvéről” készül.

Egy sporttáska mellett találták meg egy fekete medve tetemét egy georgiai nemzeti parkban 1985-ben. A tetem körül 40 üres zacskó hevert szanaszét – írja az Independent című brit lap.

A boncolás kiderítette, hogy a medve nagyjából 30 kilónyi kokaint falt fel. Ekkora mennyiség elfogyasztását egyetlen emlős állat sem élhette volna túl – összegezte szakvéleményét a halottkém. Később kiderült, hogy egy Andrew Thornton nevű drogcsempész dobott ki 15 millió dollár értékű kábítószert egy kis Cessnából, amivel Kolumbiából repült haza, az Egyesült Államokba.

Thornton, egy vagyonos lótenyésztő család sarja volt, jogi egyetemet végzett, majd a drogellenes rendőr volt, mielőtt kábítószer-csempészetre adta a fejét. Miután kidobta a gépből a drogot, ő maga is kiugrott, de beverte a fejét a gép farkába, elveszítette az eszméletét, ezért nem tudta kinyitni az ejtőernyőjét, így szörnyet halt. A férfi holttestét Knoxville közelében egy út mellett találták meg, golyóálló mellény, éjjellátó, és Gucci félcipő volt rajta, de voltak nála kések és lőfegyverek is.

A nyomozók végigkövették a Cessna útvonalát és kilenc sporttáskát találtak, tele kokainnal a Chattahoochee Nemzeti Parkban. Az utolsó, tizedik táska három hónappal Thornton halála után került elő, az elpusztult medvével együtt. Az ügy lezárása után a medvét kitömték, és ma is megtekinthető egy lexingtoni bevásárlóközpontban.

A történetből készülő filmről egyelőre keveset tudunk, csak annyi tűnik biztosnak, hogy Elizabeth Banks rendezi majd, akit eddig leginkább színésznőként ismertünk, többek között A 40 éves szűz című, 2005-ös vígjátékból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik