Szórakozás

589 napon keresztül szedte egyedül a szemetet Los Angeles egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén

Közel két évvel az indulás után a fiatala aktivista elérte, hogy teljesen szemétmentes legyen az Eaton Canyon.

Egy fiatal klímaaktivista, a húszéves Edgar McGregor a fejébe vette, hogy egymaga megtisztítja a szeméttől hemzsegő Eaton Canyont, Los Angeles egyik legnépszerűbb kirándulóhelyét, írja a Ladbible.

Ez végül több mint másfél évet vett igénybe, de Edgar most, zsinórban 589 napnyi szemétszedés után elmondhatja, teljesítette a küldetését. Szerencsére nem arról van szó, hogy annyi szemét lett volna a helyen, hogy közel hatszáz napig tartott az összeset eltakarítani. Az aktivista 2019 májusától kezdve minden nap végigment a népszerű túraútvonalon és összeszedte az elé kerülő szemetet. Elmondása szerint szinte minden alkalommal sikerült megtöltenie két kukát. Most pedig, közel két évvel a kezdet után azt is megérte, hogy a hely teljesen szemétmentes legyen.

Március 5-én, a projekt utolsó napján Edgar azt írta a Twitteren:

“KÉSZ VAGYOK !!! MEGCSINÁLTAM!!! 589 nap szemétszedés után bátran mondhatom, hogy az Eaton Canyon, Los Angeles egyik legnépszerűbb helye immár mentes a hulladékoktól! MEGCSINÁLTAM!!! WOOOOOO !!!!!!!!

Az Eaton Canyonban évente közel 600 ezer kiránduló fordul meg, akik valóban rengeteg szemetet hordanak fel magukkal. Edgar elmondása szerint naponta egy-két órája ment rá arra, hogy az útjába kerülő hulladékot összegyűjtse.

Azt ígéri, a nem mindennapi teljesítmény után is folytatni fogja a takarítást, két-három naponta ki fog menni a Canyonba, attól függően, hogy mennyire szemetelik tele a helyet az arra járók.

Edgar teljesítménye hatalmas sikert aratott a közösségi médiában, Twitter-posztja több mint 11 ezer megosztásnál és több mint 100 ezer lájknál jár, és még Greta Thunberg figyelmét is felkeltette, aki szintén a Twitteren gratulált az amerikai aktivistának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik