Szórakozás

A kerekesszékes kisfiú vette észre egyedül a gázszivárgást, mindenki életét megmentette

Mikor rájött, hogy rajta kívül senki sincs ébren, felkúszott a szülei szobájához.

Gázszivárás ütötte fel a fejét egy texasi családi házban a múlt hónapban, és könnyen elképzelhető, hogy senki nem élte volna túl a balesetet, ha a hétéves Michael Martinez nem siet a családja segítségére.

A Vt azt írja, az agyi bénulásban szenvedő, ezért kerekesszéket használó kisfiú volt az egyetlen, aki felébredt az éjszaka a szivárgást érzékelő riasztóra. Percekkel később, amikor realizálta, hogy ő az egyetlen a házban, aki felébredt a zajra, a szüleihez indult, pontosabban felkúszott a szobájukhoz. Amikor felébresztette, Michael édesanyja, Angie először azt hitte, a házban lévő valamelyik akkumulátor merült le, ezért a sípolás, de szerencsére férjével együtt hamar rájöttek, hogy nagy a baj.

A házban rajtuk kívül még Michael nagynénje és három unokatestvére tartózkodott, őket is felkeltették és úgy, ahogy voltak, az utcára menekültek. Angie később azt mondta, a friss levegőre kiérve vette csak észre, mennyire rosszul van, és Michael nagynénje is hamarosan mellkasi fájdalomra panaszkodott.

A házban már annyi gáz gyűlt össze az éjszaka folyamán, hogy mind odavesztek volna, ha Michael csak egy kicsivel később veri fel a szüleit. Ők a Fox Newsnak azt nyilatkozták,

Megmondtuk neki, hogy ő a mi hősünk. Ha ő nincs, soha nem ébredünk már fel. Sokan úgy néznek a fogyatékossággal élő emberekre, mintha nem lennének képesek semmire, de Michael mindenkinek megmutatta, hogy ez mennyire nincs így.

Miután a nyilvánosság értesült a kisfiú hőstettéről, a népszerű adományozó oldalon, a GoFundMe-n gyűjtést indítottak, hogy Michael kapjon egy vadiúj kerekesszéket. Pár héttel az eset után 22 ezer dollár már össze is gyűlt a célként megjelölt 25 ezerből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik