Szórakozás

Floridában ért partot a kis játékhajó, amit Skóciában engedtek vízre

Kár, hogy nálunk nincs tengerpart.

Amikor kisgyerekként nem vigyáztunk, és felrepült az égbe a léggömb a kezünkből, talán mindannyian abban reménykedtünk, hogy az majd elér egy kedves földönkívüli lényhez, aki nagyon fog majd neki örülni. Most valami hasonló élményben lehet része egy skót testvérpárnak, igaz, az ő esetükben nincs szó se léggömbről, se ufókról. Szerencsés megtalálásról annál inkább.

Az NBC Miami írta meg még a múlt héten, hogy a floridai Ellie Alvarez és apja, Ulises észrevettek a tengerben egy játékhajót, amint az a part felé sodródik. Hamarosan pedig arra is rájöttek, hogy a kis kalózhajó nem valahonnan a közelből jött, hanem a jó pár ezer kilométerre lévő Skóciából.

A feladók a Ferguson testvérek, Ollie és Harry voltak, akik nem először bocsátottak már világkörüli útra játékhajót. 2017-ben az Adventure névre keresztelt ladik a skót vizekről eljutott előbb Skandináviába majd Barbadosra is, mielőtt beleveszett az óceánba. A testvérek azonban nem búsultak, inkább elindították az Adventure 2-t, ami most a floridai apa-fia párosnál kötött ki.  A hajót Fergusonék GPS-jeladóval szerelték fel, aminek segítségével nem csak követni tudják a hajó útját, de a közösségi médiában is meg tudják osztani annak koordinátáit, hogy az arra vadászó gyerekek lépést tudjanak vele tartani.

Ellie és Ulises úgy tervezi, amint az időjárás engedi, vízre bocsátják az Adventure 2-t, ami a remények szerint nem iktat be másik állomást, és épségben visszaérkezik Fergusonékhoz, akik erről minden bizonnyal szintén be fognak számolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik