Szórakozás

Több százezer forintért árulják az ereklyeként kezelt mekis szívószálakat az eBay-en

Az eBay még fizetési tervet is készít azoknak, akiknek nincs rá pénzük, de mindenképp meg akarják őket vásárolni.

2018-ban komoly változásra szánták el magukat a McDonald’s-nál, aminek eredményeként a gyorsétteremlánc elkezdett fokozatosan elfordulni a műanyagoktól. Ennek legékesebb példája a műanyag szívószálak száműzése, amelyek helyét a papírból készült darabok vették át.

A lépés valóban hatalmas mérföldkő volt a cég életében, amit mi sem bizonyít jobban, hogy néhány vendég is megrázkódtatásként élte meg a dolgot. Ott még szerencsére nem tartunk, hogy kultusza alakult volna ki a műanyag szívószálaknak, a Ladbible ugyanakkor kiszúrta, hogy az eBay-en egyes darabokat valóságos vagyonokért árulnak az emberek.

Ahogy megtalálhatóak a kereskedő oldalon viccből, nosztalgiából egy-két dollárért kínált termékek, úgy lehet találni olyan szívószálat is, amelynek ára 709 font, átszámítva több mint 295 ezer forint. Egyes termékeknél még az eBay is segítő kezet nyújt, és a vásárlóknak konkrét fizetési terveket dolgoz ki, ha esetleg nem állna rendelkezésükre egyben az összeg, de mégis nagyon szeretnék megkaparintani az ereklyeként kezelt plasztikot.

A magas kikiáltási áraknál az eladók a legtöbbször a termék ritkaságára, egyediségére, vintage mivoltára hívják fel a figyelmet, illetve mindig gondosan ügyelnek arra, hogy a termék még bontatlanul, a papírcsomagolásában kerüljön eladásra.

Láttunk már sok furcsaságot, így azt sem lehet kizárni teljes bizonyossággal, hogy valaki nem csap le a hihetetlenül túlárazott műanyagdarabokra, aminek következtében egy csomó pénzt hullajt valaki ölébe, aki egy mekizés alkalmával inkább zsebre tette a szívószálat. Amennyiben így lesz, biztosra vehető, hogy a szerencsés eladónál jobban senki nem fog örülni annak, hogy a McDonald’s hátat fordított a műanyagoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik