Szórakozás

Vett egy Happy Mealt az unokájának, több mint 800 ezer forintnak megfelelő összeg lett a számla vége

Nanisimova / Getty Images
Nanisimova / Getty Images
Elvitte az unokáját egy McDonald’s étterembe egy brit nagypapa, és vett neki egy két fontos (kb. 800 forintos) Happy Meal menüt. Négy évvel később behajtók kopogtattak az ajtaján, és több mint kétezer fontot (800 ezer forintot) követeltek tőle.

John Babbage, egy 75 éves brit nagypapa elvitte az akkor 8 éves unkáját egy McDonald’sba, és vett a srácnak egy Happy Meal menüt. Mivel az étteremben megjelentek a kisfiú barátai is, a nagyapa hagyta, hogy játszanak együtt egy kicsit, addig ő a kocsiban várakozott és egy kicsit el is bóbiskolt – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Babbage már rég nem is emlékezett erre a napra, amikor négy évvel később, egy reggelen a DCBL behajtócég emberi dörömböltek az ajtaján és 2051 fontot (több mint 800 ezer fontot) követeltek tőle.

Kiderült, hogy a nagypapa 17 perccel túllépte a McDonald’s vásárlóinak járó, kétórás parkolási időkeretet. A szabálysértést kamerák rögzítették, az érte járó büntetésről Babbage-t levélben értesítették. Csakhogy egy olyan címen, ahol a család évekkel korábban lakott.

Az idő telt, a büntetés összege pedig 400 fontra (kb. 160 ezer forintra) emelkedett, miközben Babbage és a felesége ebből semmit sem sejtettek, hiszen a felszólításokat a régi címükre postázták. A behajtócég emberei aztán már kétezer fontot követeltek a házaspártól: 400 fontot a büntetésükre és 1561 fontot „kezelési költségekre”.

Az idős házaspár halálra rémült, de egyelőre nem fizetett. Felhívták a DCBL központi irodáját, ahol megerősítették, hogy a tartozásuk 2051 font, és nem hitték el nekik, hogy soha sem tudtak a tartozásukról.

John kiderítette, hogy az eredeti bírságot egy Highview Parking nevű parkolási cégtől kapták. A McDonald’s közölte, hogy bár nincs köze a parkolási ügyekhez, megkereste a parkolócég vezetését, és kérte a büntetés enyhítését. A Highway Parking azonban hajthatatlannak tűnik: nem csak behajtókhoz, bírósághoz is fordult az ügyben. Az ügy tárgyalása a jövő hónapban lesz, Babbage reméli, hogy ott majd megvédheti az igazát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik