Szórakozás koronavírus

Öreg néninek álcázta magát két nő, hogy oltást kaphassanak

Paul Hennessy/NurPhoto/AFP
Paul Hennessy/NurPhoto/AFP
A 45 évesnél fiatalabb floridai nők fejkendővel, szemüveggel és kesztyűvel igyekeztek megtéveszteni az oltóponton dolgozó embereket.

Floridában a 65 évesnél idősebb emberek kaphatják meg először az egészségügyi dolgozók mellett a koronavírus elleni oltást, de vannak, akik nem akarják kivárni, míg rájuk kerül a sor. Mint az a két nő,  az egyik 34 éves, a másik 44 éves, akik „nagyiknak öltözve” próbálták átverni az oltást végző dolgozókat, hogy megkaphassák az oltást – jelentette a helyi sajtó.

A csalás egyszer már működhetett számukra. Mindketten ugyanis már a második oltásra érkeztek az Orange megyei konferenciaközpontba, ahol autóban ülve kaphatják meg az emberek az oltást.

Nem tudom, hogyan úszták meg az első alkalommal

– mondta el egy sajtótájékoztatón a megyei egészségügyi hatóság vezetője, Dr. Raul Pino.

A két nőt rendőrök igazoltatták, de végül vádemelés nélkül hazaengedték őket, közölve velük, hogy, ha újra próbálkoznak, akkor már le fogják őket tartóztatni. Pino elmondása szerint már több csalót is lefüleltek, köztük egy férfit, aki a saját apjának adta ki magát, hogy megkapja az oltást, de közölte, biztos, hogy jóval több embernek sikerült kijátszania a rendszert, mint gyanítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik