Szórakozás

Kilakoltattak egy férfit a lakásából, mert farkasként ordított

Viktori Zarikova / EyeEm / Gettyimages - Illusztráció
Viktori Zarikova / EyeEm / Gettyimages - Illusztráció
A szomszédok nem tudták már elviselni a rémisztő üvöltéseket az amszterdami házban, és a bíróság melléjük állt.

Egy bíróság engedélyt adott egy férfi kilakoltatására egy amszterdami luxustársasházból, mert a férfi hangos, rémisztő kiáltásokkal hozta a frászt szomszédjaira, akik annyira nem tudták elviselni a zajokat, hogy többen közülük inkább eladták lakásukat, és elköltöztek – jelentette a helyi sajtó.

A beszámolók szerint a meg nem nevezett férfi havi 2200 eurós, azaz majdnem nyolcszázezer forintos lakbért fizetett az Amszterdam üzleti negyedében álló házban lévő lakásért. A Telegraaf című lap cikke szerint ő volt az egyetlen, aki bérlőként élt a házban, és rajta kívül mindenki más lakástulajdonos.

A férfi ellen 2019 októberétől kezdtek el panaszt tenni a szomszédjai a zaj miatt, elmondásuk szerint olykor farkasüvöltéshez hasonló, rémisztő vonyításokat lehet hallani a lakásából. A férfi a tavalyi év elején elismerte, hogy igazak a vádak, közölve, hogy egy mentális probléma miatt akaratlanul jönnek ki belőle a félelmetes üvöltések.

Egy gyógykezelés után javult ugyan a helyzet, de az üvöltések végül visszatértek, és még az sem segített, hogy hangszigetelték a lakását, és volt olyan, hogy három egymást követő napon 13-szor hívták ki rá a rendőröket – írta a helyi sajtó. A helyzet olyan rossz lett, hogy szomszédjai elkezdték eladni a lakásaikat, és elköltöztek az épületből.

Tavaly októberben megpróbálták kilakoltatni, de a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség. Januárban azonban bíróság elé vitték az ügyet, ahol úgy döntöttek, hogy ki lehet lakoltatni a férfit, mert semmit sem javult a helyzet, és el kell költöznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik