Szórakozás

Boldogabb a dán nő, mióta fellázadt a szemöldökszedés és a bajuszborotválás ellen

Eldina Jaganjac / Instagram
Eldina Jaganjac / Instagram
Majdnem egy éve már, hogy Eldina Jaganjac, koppenhágai tanárnő végleg búcsút vett a szemöldökcsipeszétől és a borotvájától. Elege lett abból, hogy mások kedvéért folyamatos harcot vívjon a bajuszkájával, és összenövő, bozontos szemöldökével.

A 31 éves Eldina Jaganjac azt mondja, sokkal jobban érzi magát a bőrében amióta elhatározta, hogy többé egy pillanatra sem fogja érdekelni, hogy mit gondolnak róla mások, nem akar megfelelni a férfiak által megalkotott szépségideálnak – írja az Unilad című brit bulvárlap.

A koppenhágai nő azt mondja, egész életében frusztrálta a nőkre nehezedő nyomás, ezért 2020 márciusában úgy döntött, nem szedi többé a szemöldökét és nem borotválja a bajuszát. Azóta ugyanannyira nőiesnek érzi magát, de sokkal felszabadultabbnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eldina Jaganjac (@eldina_jaganjac) által megosztott bejegyzés

Eldina folyamatosan tapasztalja, hogy emberek, különösen férfiak furán néznek rá, sőt be is szólogatnak neki, de azt mondja, így legalább könnyebben felismeri azokat az embereket, akiknek egy pillanatig sem szeretne a közelében lenni.

A dán nő azt mondja, utált korlátok között élni, és nem akarta elfogadni, hogy be kell tartania olyan szabályokat, amiket a férfiaknak nem. Elismeri, hogy miután felhagyott a borotválkozással és a szemöldökszedéssel, egy ideig kényelmetlenül érezte magát, de hamar megszokta, hogy kizárja a negatív véleményeket. Azt mondja, sokkal jobb lett az élete mióta azt az időt és energiát, amit korábban arra fordított, hogy másoknak megfeleljen a saját céljai elérése fordíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik