Szórakozás

Döntött a francia bíróság: le kell bontani a brit milliomos 21 milliárd forintot érő kastélyát

Valery HACHE / AFP
Valery HACHE / AFP
Másfél év múlva már nyoma sem lehet.

15 év után véget ért a jogi vita: Patrick Diternek le kell bontania a provence-i hegyeken álló 32 ezer négyzetméteres ingatlanját.
Az olaszos stílusú, 18 hálószobás palotának két helikopter-leszállóhelye, úszómedencéje, harangtornya, római oszlopsora, pálmaháza is van, illetve kilátása Monacóra – írja a Daily Beast.

A francia legfelsőbb bíróság mostani határozata megerősítette a korábbi ítéleteket, le kell bontani, és a környezetet vissza kell állítani a korábbi állapotába, mert építési engedély nélkül épült meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Мила (@wish_mila) által megosztott bejegyzés

A Grasse nevű település melletti Chateau Diter kedvelt helyszíne volt esküvőknek, buliknak, és itt forgatták a Riviera című sorozatot is. Ha Diter jövő júniusig nem tesz eleget az ítéletnek, napi 180 ezer forintnak megfelelő eurót kell fizetnie. Amellett, hogy 163 millió forintos bírságot is le kell raknia.

Diter ügyvédje azt nyilatkozta, hogy fontolóra veszik, folytassák-e az ügyet az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Grasse képviselő-testületének egyik tagja ezt nevetségesnek véli, hiszen senki sem sértette meg a brit mágnás emberi jogait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik