Szórakozás koronavírus

Elnézést kért, nem azt akarta kiáltani, hogy Heil Hitler. Úgy értette, hogy Mein Führer

Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A New York-i járványügyi korlátozások ellen tüntettek, ahol egy republikánus politikus úgy viselkedett, hogy emiatt elnézést is kellett kérnie.

Leticia Remauro kerületi elnökjelölt (borough president) – korábban tagja volt a republikánus kongresszusi képviselő Nicole Malliotakis kampányának is – videózott egy tavaly évvégi tüntetésen, és a felvételt posztolta a Facebook-oldalára. A tiltakozás egy étterem, a Mac’s Public House előtt volt, amely a járványügyi előírásokkal szemben továbbra is szolgált ki ételt az „autonóm területnek” nyilvánított asztalaiknál – írja a Law&Crime.

A felvételen arról beszél Remauro, hogy csak a jogaikért harcolnak, ezért nem szabadna megakadályozni a rendőröknek, hogy a vállalkozók dolgozzanak, adót és bért fizessenek a munkásaiknak.

De néha azt kell mondanod: Heil Hitler! Nem volt egy jó ötlet ideküldeni engem

– üzente a tiltakozókat az étteremtől elzáró rendőröknek.

A videó nagy felháborodást keltett, helyi politikusok azonnal követelni kezdték, hogy kijelentése miatt a republikánusok fosszák meg Remaurót a kerületi elnökjelöltségtől. A politikus azóta törölte a videót, és elnézést is kért. A New York Daily News-nak azt magyarázta, hogy

nem azt akarta mondani, hogy Heil Hitler, hanem, hogy „Mein Führer, nem volt egy jó ötlet ideküldeni engem”.

Nem tűnik ez sem igazán másnak, de Remauro szerint van különbség, a náci kijelentéssel azt akarta hangsúlyozni, hogy a városi és állami hatóságok

úgy viselkednek, mint a fasiszták, ahogy Adolf Hitler is elvette emberek vállalkozását.

De nagyon sajnálja, rossz hasonlatot használt, „de ha belegondolunk, a náci Németországban, Kubában és Mussolini alatt is ugyanúgy kezdődött. Jöttek az üzletedért, a vallásodért, a tulajdonodért aztán érted.” Szerinte most ugyanez a folyamat indult az éttermek bezárásával, és azzal, hogy nem engedik újranyitni őket.

Remauro nem csak Malliotakisnak dolgozott, hanem Rudy Giuliani és George Pataki polgármestersége alatt is a republikánusok közösségi kapcsolattartója volt. 2018-ban beszavazták Staten Island 50 legbefolyásosabb személye közé. A Staten Island-i Zsidó Szerződés Iskola kuratóriumának elnökeként is tevékenykedett, de erről a pozíciójáról a botrányt követően lemondott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik