Szórakozás

Egy thaiföldi faluban mutáns tehenet ölelgetnek, hogy a lottón nyerjenek

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
A délkelet-ázsiai Surin-tartományban élők hisznek abban, hogy a fogyatékossággal élő tehén meghozza a szerencséjüket, és gazdagok lesznek.

A falusi emberek azt állítják, hogy a borjú születése után megálmodták a lottószámokat, ugyanis a kínai naptárban a 2021-es esztendő az ökör éve, amely köztudottan közeli rokonságban áll a tehenekkel– írta meg a Daily Star.

Az ötlábbal világra jött torz borjú igazi helyi híresség lett, a babonás férfiak és nők egyaránt odavannak érte. A mezőkön és az utcákon is előszeretettel ölelgetik és simogatják. A második születésnapját ünneplő, Kamko-nevű jószágnak az egyik lábából kiemelkedik még egy láb, a két patája összefonódott egymással. Rendellenességeit vélhetően a melmelia-betegség okozta, amely a legtöbb szárazföldi állatnál extra végtag kialakulásához vezet. Ráadásul teljesen egészséges, és az anyjával szívesen szaladgál a szabadban. A tehenet gondozó család is meg van győződve arról, hogy a furcsa élőlény csak szépet és jót hozhat az életükbe. Thongjan Glangvichit -aki felnevelte a borjút- a látomásairól mesélt:

Álmomban megjelent a halott apám, és azt mondta, hogy vigyázzak erre a tehénre, mert kizárólag általa nyerhetek a 65-ös számmal a szerencsejátékban.

A férfi felesége, Bualee viszont egészen más nyerőszámokról álmodott:

Egy ismeretlen személy közölte velem, hogy az 551 és a 465 lesz a nyerő lottószám.

A tulajdonosok mellett a helyi közösség tagjai is úgy vélik, hogy az állat misztikus képességekkel rendelkezik.

Korábban is előfordult már, hogy egy bizarr háziállatot „Isten csodájának” tekintettek, miután egy szemmel és orr nélkül született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik