Szórakozás koronavírus

Több százezres büntetéseket és letartóztatást ért a karácsonyi rave party

A közelben élőknek feltűnt, hogy nagy a hangzavar a lakatlan társasházban.

Fejenként ezer dollárra (401 ezerforintra) büntettek egy 17 és egy 18 éves brit tinédzsert, amiért a járványügyi korlátozások közepette szerveztek rave bulit Manchesterben – írja a Metro.

A rendőrök továbbá egy 27 éves férfit le is tartóztattak, aminek okáról csak annyit közöltek, hogy valamilyen rasszista indítatású bűncselekményről van szó. Az őrizetbevétel mellett őt kétszáz fontra büntették.

A rendőröket vasárnap hajnalban riasztották a közelben élők, mert kiabálást és hangos zenét hallottak egy lakatlan társasházból. A kiérkező járőrök egy illegális bulit füleltek le, amelyen legalább százan vettek részt. Miután mindenkit hazaküldtek, a zenei felszerelést is lefoglalták.

Az eset nagy felháborodást váltott ki a szűkebb közösségben, és a manchesteri rendőrfőnök is magából kikelve nyilatkozott. Colin MacDiarmid szerint a bulizók aláásták a közösség becsületét, felelőtlenül és önzőn viselkedtek, miközben országszerte milliók ünnepelték a családjuktól távol a karácsonyt, hogy ezzel is elejét vegyék a járvány terjedésének.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik