Szórakozás koronavírus

A brazil elnök szerint a koronavírus elleni vakcinától aligátorrá változhatunk

Mateus Bonomi / AGIF / AGIF via AFP
Mateus Bonomi / AGIF / AGIF via AFP
Ő nem is fogja beoltatni magát.

Még saját támogatóit is sokkolta Jair Bolsonaro brazil elnök a koronavírus elleni oltóanyaggal elleni kirohanása – írta a Fox News.

Én nem oltatom be magam. Páran azt mondják, ezzel rossz példát mutatok. Hé, seggfejek, idióták, mit akartok ezzel a rossz példával, már elkaptam a vírust, már vannak antitestjeim. Miért kéne újra megkapnom a vakcinát?

A nyáron a koronavírus-fertőzésen átesett brazil elnök ezt Porto Seguróban, egy rendezvényen fejtette ki. Brazília a vírus által egyik leginkább sújtott állam, a hivatalos adatok szerint 7,1 millió ember kapta el, és 185 ezer halt meg miatta. Már két olyan esetről is tudni, mikor az országban valaki újrafertőződött, és azt sem lehet tudni egyelőre, az antitestek meddig maradnak meg a szervezetben, így meddig marad immunis valaki a fertőzésre.

Bolsonaro ezek után az amerikai Pfizer gyógyszergyártó és vakcinája ellen folytatta a kirohanását. Szerinte a cég nem véletlenül kérte felmentését a lehetséges mellékhatások miatti felelősségre vonás alól.

És még egy dolog, amit tisztáznunk kell. Ott a Pfizer-szerződés, teljesen egyértelmű belőle, hogy nem vállalják a felelősséget a mellékhatások miatt. Ha aligátorrá válsz tőle, az a te problémád… És ami még rosszabb, hogy manipulálják az emberek immunrendszerét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik