Szórakozás

Sir David Attenborough felugrott a székéből örömében, mikor megtudta, Donald Trump vesztett

FABRICE COFFRINI / AFP
FABRICE COFFRINI / AFP
Azon választásokon sem csinált ilyet, melyeken ő is részt vett.

Sir David Attenborough nemrég arról beszélt, hogy különös figyelemmel kísérte végig az amerikai elnökválasztást, és igencsak örült, mikor hivatalossá vált, Donald Trump nem maradhat a Fehér Házban – írja a LADbible. Mint arról a legendás természettudós beszélt, Amerika a világ legerősebb országa gazdaságilag, így óriási hatással van arra, ami a világban történik.

Aki most hatalomra került (Joe Biden – a szerk.), felismerte, hogy milyen ökológiai problémákkal kell szembenéznünk. Így azt nyilatkozta, ha valóban elnök lesz belőle, első dolga lesz a párizsi klímaegyezménybe visszakerülni. Nem elékszem, hogy valaha csináltam volna ilyet, de felugrottam a székemből, annyira örültem a végeredménynek. Még a saját brit választásainkon sem örültem döntésnek ily módon. Felugrottam, a levegőbe ütöttem az öklömmel

– emlékezett vissza a történtekre Attenborough.

Nemrég dokumentumfilmet készített a Netflixre, melyben felhívta a figyelmet a bolygónk legsúlyosabb természetei problémáira.

Kapcsolódó
David Attenborough új dokujából megérted, miért lesz valóság a Holnapután című film
A 94 éves brit természettudós filmjéből kiemeltük azokat a gondolatokat és üzeneteket, amiket jobb, ha minél több ember megismer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik