Szórakozás

Álarcos Énekes: nem csoda, hogy a nyomozók végig vakon tapogatóztak

RTL Klub
RTL Klub
Véget ért a műsor második szériája, melynek győztese Miller Dávid lett. A nyomok alapján sokszor teljesen vakvágányra kerültek a nyomozók, de nem csak a Banán esetében, hanem az összes versenyzőnél sikerült olyan információmorzsákat elhinteni, hogy Gáspár Laciék egy ponton azt se tudták eldönteni, egyáltalán magyar hírességről van-e szó. Miután mindenki lelepleződött, megnéztük, milyen nyomok álltak rendelkezésre a három döntősnél, és azok mennyire voltak félrevezetőek vagy éppen egyértelműek.

Az Álarcos Énekes műsor koncepciója igen egyszerű: veszünk pár hírességet, akiket álarc mögé rejtünk úgy, hogy még a hangjukat is elváltoztatjuk, majd egy-egy előadásuk és különböző információk alapján a nyomozóknak kikiáltott sztároknak (Csobot Adél, Hargitai Bea, Sebestyén Balázs és Gáspár Laci, illetve a vendégzsűritagok) ki kell találniuk, hogy kiről lehet szó. Közben a közönség szavazata alapján minden adásban kiesik egy versenyző, akinek fel kell fednie a kilétét. A találgatások és sejtések mellett azért akadtak bőven meglepetések, például amikor kiderült, hogy Röfi valójában nem egy női híresség, hanem Puskás Peti volt.

A Banán, azaz Miller Dávid

A Banánról összeállított nyomok alapján megtudtunk triviális és kifejezetten személyes információkat is. Az egyik legemlékezetesebb például, hogy látott már szellemet, amitől nagyon megijedt, és hogy Budapest szinte összes kerületében élt már. Ezek alapján akár el is lehetne indulni egy úton, viszont mivel ezekről Miller soha nem nyilatkozott, és vele kapcsolatban eddig ezeket nem lehetett tudni, lehetetlenség lenne kitalálni, hogy róla van szó. Azzal viszont szűkítette a lehetséges nyomozást, hogy elárulta, egy ideig külföldön élt, valamint szeret dobolni és régen focizott is. A foglalkozását ezek alapján még mindig elég nehéz lenne belőni, de az talán segít, hogy prózamondó versenyekkel indult karrierje. Nagy Ervin, az egyik vendégnyomozó egyébként az első adás után arra a következtetésre jutott, hogy Miller Zoltán lesz a Banán, a következő adásban az előadását hallgatva rájött, hogy ez egy fiatalabb hang, így biztos a fiáé. A megállapítása után a nyomozók egyöntetűen megegyeztek, hogy az álarc mögött csakis Miller Dávid lehet.

Az adások során a Banán próbálta más útra elvinni a nyomozókat, olyan információkat dobott be, hogy majdnem húsz éve ismeri a párját, hogy idősebbnek higgyék. A fináléban ehhez még annyit hozzáfűzött Csobot Adél kérdésére, hogy első osztályban ismerkedett meg a jelenlegi párjával. Miller Dávid esetében egyébként onnantól kezdve, hogy magabiztosan állították, őt rejti az álarc, mindegyik nyom csak alátámasztotta a meggyőződésüket. Mondjuk volt egy adás, amiben a mozgáskultúrája alapján Gáspár Laci előhozakodott azzal, hogy Justin Timberlake van a színpadon.

A Zebra, azaz Molnár Áron

A noÁr művésznéven futó Molnár Áron második helyezést ért el a műsorban. Csobot Adél már korábban kitalálta, hogy őt rejti az álarc. Molnár legelőször olyan nyomokat árult el magáról, hogy jó emberismerő, amivel egy cseppet sem könnyítette meg a dolgunkat, valamint, hogy szeret a tábortűz körül gitározni a barátainak. Ebből már le lehet vonni olyan következtetéseket, hogy köze lehet a zenéhez. Ha annak tudatában nézzük vissza a Zebra videóit, hogy tudjuk, Molnár Áronról van szó, akkor minden kijelentése értelmet nyer, például, hogy van ellensége, akire oroszlánként hivatkozik, vagy szeret adni és másokon segíteni. Csobot Adéllal együtt Liptai Claudia is rá gyanakodott. A tippek között Győrfi Pál, L.L. Junior és Zámbó Krisztián is szerepelt.

A nyomok közül mindössze három van, ami használható is: az egyik, hogy tíz éve került a szakmába, hogy nem a saját nevén ismerte meg az ország, és hogy fontos számára a humor. Ezek alapján el lehet kezdeni nyomozni, de az olyan személyes információk, minthogy Sebestyén Balázs majdnem intézett neki egy randit, nem igazán adnak hozzá a képhez, ahogyan az is csak tágítja a lehetőségeket, hogy szerinte ő a „leggyorsabb csikó” az országban. Kiderült, hogy szereti a nagyvárosi pezsgést, de a jövőbeli családjával vidéken tervezi az életét, ami annyiban hasznos, hogy megtudtuk, még nincsen gyereke. A döntőben a nyomozók bevallották, ötletük sincs biztosan, kiről lehet szó, viszont nem lepődtek meg, amikor Molnár Áron köszönt vissza az álarc alól.

A Röfi, azaz Puskás Peti

A finálét megelőző héten már több nyomozó is arról beszélt, mennyire döbbenetes lesz az egyik leleplezés a műsorban. Nagy eséllyel a Röfire gondolhattak, mivel Puskás Petinek sikerült teljesen félrevezetnie mindenkit. A nyomozókat mindvégig homályban tartotta, merthogy senkiben sem merült fel egyrészt sem a neve, sem pedig az, hogy a maszk alatt esetleg egy férfi rejtőzik. Cicciolinától kezdve Görög Zitáig különféle nevek hangoztak el, de közös nevezőre egyáltalán nem jutottak. Talán Puskás nyomai alapján volt legnehezebb elindulni, viszont így utólag se biztos, hogy a nyomok alapján erre rájöttünk volna. Kezdjük azzal, nagyon rájátszott arra, hogy tévesen azt hiszik, nőről van szó. Itt olyan nyomokra gondolunk, minthogy figyel az öltözködésére és imádja a ragyogást, a fényt – a mozgásáról nem is beszélve.

Akadtak azért használhatók is, például, hogy több évtizede ismert, és szerepelt egy sorozatban is, valamint hogy fiatalon voltak extrém hajviseletei. Ezek alapján már ki lehetne okoskodni, hogy mégis milyen irányba induljon el az ember. Ennek ellenére egyetlen egy olyan tipp sem hangzott el, ami minimálisan is megközelítette volna a valóságot. A legforróbb tipp Dallos Bogi volt, aki ugye Puskás barátnője. Megtudtuk a Röfiről, hogy egyszer felgyújtotta a fürdőszobáját, de sikerült eloltania a tüzet. Ez megint csak egy olyan infó, amivel nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, mivel ezt valószínűleg a családján és a barátain kívül nem sokan tudták. Az viszont, hogy köze van a dzsungelhez, hasznos támpont lehet, hiszen gyanúsan a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorra gondolhatott. Az is szűkíti a kört, hogy Istenes Bencének szívecskéket szokott írni, de ezt megint csak rajta kívül senki sem tudhatja. Amikor azt mondta, vezetett már lánybandát, nagy valószínűséggel mindenki arra gondolt, hogy ő volt az énekes, viszont nem: az X-Faktorban való mentorkodására gondolt.

Azonban teljesen mindegy, hogy mennyire egyértelmű tippeket kaptak a nyomozók segítségül, onnantól, hogy kifejezetten női hírességekre koncentráltak, sosem találták volna ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik