Szórakozás

De mi lesz a sok alapanyaggal, ami főzés közben megmarad A Konyhafőnök VIP-ben?

RTL Klub
RTL Klub
Igyekeztünk választ találni A Konyhafőnök VIP kapcsán felmerült olvasói kérdésekre.

Több kérdéssel is megkerestek bennünket olvasóink, mondván, az RTL Klubon futó A Konyhafőnök VIP-t a 24.hu Szórakozás rovata figyelemmel kíséri, bizonyára tudunk kielégítő válaszokat adni ezekre. Néhány ilyennel – illetve azokkal, melyek bennünk is felmerültek – megkerestük az RTL Klub Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát.

A legtöbbször felbukkanó kérdés az volt, hogy mi történik azzal a rengeteg alapanyaggal, melyeket a versenyzők félig-meddig vagy csak részben használják fel? Sokszor így van ez a formára vágott bélszínnel és a karfiollal is, melyből egy-két rózsa kerül a tányérra.

Amit csak lehet, további felhasználásra elteszünk, és a későbbiekben a bemutató és séffőzéseknél felhasználjuk, valamint a felhasználatlan húsokat a háttérben dolgozó szakács kollégák szakszerűen bontják és lefagyasztják. Ezek a későbbiekben a piactérre kerülnek, és onnan választhatják ki a versenyzők

– kaptuk meg a választ.

Egy másik olvasói észrevétel az volt, hogy a főzés során nagy rendetlenség lesz úrrá a stúdióban – hogyan lesz minden patika állapotú, amikor kóstoláshoz érnek a séfek?

Nagyon gyors rendrakás és fertőtlenítés történik a pultokban, aminek már megvan a gyakorlata pont úgy, ahogy a forgatásnak is. Egy nap alatt egy versenynapot veszünk fel.

Bennünk az merült fel, hogy mielőtt a séfek megkóstolnák a versenyzők által elkészített ételeket, még láthatunk néhány professzionális vágóképet is a tányérokról.

Hogy lehet olyan gyorsan, több szögből felvenni ezt kamerával, hogy ne hűljön el a kaja, mire a séfek a kóstoláshoz érnek?

Az operatőrök a kóstolás előtt olyan gyorsan rögzítik az elkészült ételeket, hogy azok ne tudjanak megdermedni. Mindenkit megnyugtatunk, hogy ez a munkafolyamat nem befolyásolja a zsűri döntését.

– válaszolta az RTL Klub Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik