Szórakozás

Egy vagyont értek a garázsban porosodó, régi játékok

Egy brit férfi a szomszéd házaspárra hagyta a házát, és mindent, ami benne van. Az idős házaspár azt hitte, hogy a hagyaték legértékesebb darabja az ingatlan, de kiderült, hogy a garázsban, szemetes zsákokban tartott kacatok sokkal többet érnek.

Negyedmillió fontért (közel százmillió forintért) kelt el néhány régi Csillagok Háborúja játék egy brit aukción. A tulajdonosoknak fogalmuk sem volt róla, hogy a játékok ilyen sok pénzt érnek – írja a BBC.

A neve elhallgatását kérő házaspárra egy nemrég elhunyt szomszéd hagyta rá a házát, és a benne található összes ingóságát. Meg voltak győződve, hogy a hagyaték egyetlen értékes darabja a ház, már meg is rendeltek egy konténert, hogy kiszórhassanak belőle minden kacatot.

Massive collection of rare Star Wars figures from a deceased estate in Stourbridge in our last ever…

Posted by Aston’s Auctioneers on Wednesday, 21 October 2020

A Csillagok Háborúja játékokra a garázsban régóta porosodó szemetes zsákokban bukkantak. A biztonság kedvvért azért felhívták Chris Astont, az Aston’s aukciósház vezetőjét, hogy vessen rájuk egy pillantást, mielőtt kidobnák azokat.

A házaspár legnagyobb meglepetésére Aston rámutatott egy műanyag Jawa-figurára, és közölte velük, hogy abból talán nyolc darab létezhet hasonló állapotban, csomagolással együtt a világon, ezért rengeteget ér. A figurát végül huszonkétezer fontért (8,7 millió forintért) vették meg az árverésen.

Aston a BBC-nek elmondta, tizenöt éve nem tartottak ilyen jó árverést, de sajnos már túl későn. A koronavírus és a miatta bevezetett korlátozó intézkedések olyan rosszul érintették az üzletet, hogy kénytelen végleg bezárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik