Szórakozás

Baukó Éva: Mi ez a buzi propaganda?

Kiakadt és csinált egy YouTube-videót, amiben elmondja véleményét.

Baukó Éva a minap a Meseország Mindenkié könyv körül kialakult helyzetről fejtette ki a véleményét, posztja miatt pedig a Facebook blokkolta. Minderről Instagramon posztolt (posztját később törölte), ahol felhívta a figyelmet arra is, hogy nemsokára YouTube-videón fejti ki véleményét a Való Világból híressé vált és azóta lényegében csak celebkedő Baukó. Szerda este meg is jelent a videó, amit így kezd:

Mi ez a buzi propaganda? Eszem megáll, az én gyerekem, ha lesz egyszer, nem szeretném, hogy ilyen mesekönyveket olvasson. Miért kell állandóan kampányolva erőltetni, hogy a másság létezik? Miért nem lehet csendben csinálni? Titeket az zavar, ha én ugatok, engem meg az idegesít, hogy erről kell olvasnom. Leszarom, hogy nem leszek szimpatikus a véleményemmel, de ezt érzem! Álszentnek tartom ezt az egészet, liberalizmus mögé takarózni. Takarodjatok már a…

— olvassa fel tegnapi bejegyzését Baukó, aki a Facebookra maga töltött fel pár éve egy fotót, amin egy azonos nemű emberrel smárol. Ezután ismerősei kommentjeit olvassa fel és azokra reagál. Arról nem tesz említést, hogy hogyan olvasna az egyelőre nemlétező gyereke olyan könyvet, amit nem ő vesz neki. Említés arról sem esik, hogy a könyvnek csak egy kevés százalékában van meleg szereplő, de más kisebbség is feltűnik, mégpedig érzékenyítés miatt, illetve hogy azok a gyerekek, akik az adott kisebbségbe tartoznak, úgy érezzék, nekik is helyük van a mesékben.

Egy ponton elmondja, hogy neki nincsen baja a melegekkel, de nem érti, miért nem lehet csendben csinálni.

Én nem vagyok homofób és a kiírások tartalma sem ezzel kapcsolatos. Nem ítélem el a melegeket, egy dolgot ítélek el. Tudom, hogy a politikusok bántják őket, tudom, hogy vannak jogaik, tudom, hogy az LMBTQ miatt valaha harcolnak a jogaikért. Nincs is semmi baj. Nekem nem ezzel van bajom és nem a melegekkel van bajom. Hanem azzal, hogy agresszívan és erőszakosan erőltetitek ránk és toljátok a pofánkba a propagandát. Mert igenis ez egy propaganda. Miért nem látok ilyet a heteróknál?

— fogalmazta meg véleményét. Arról nem beszélt,  hogy ki és hogyan tolja az arcába a propagandát, ugyanis a könyv arról lett híres, hogy a politikus Dúró Dóra ledarálta.

Kiemelt kép: YouTube/Éva Baukó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik