Szórakozás

Maya Hawke a diszlexiáját élete egyik legnagyobb áldásának nevezte

A színésznő nem tudott olvasni, az iskolából emiatt kirúgták.

A Stranger Things című sorozatban szereplő Maya Hawke interjút adott az NPR-nek, ebből derült ki, hogy a színésznő diszlexiás. Az interjúban úgy kérdeztek rá, hogy milyen ettől szenvedni, amire Hawke azt válaszolta, egyáltalán nem nevezné ezt a dolgot szenvedésnek, inkább élete egyik legnagyobb áldásának.

Kirúgtak az iskolából, mert gyerekként nem tudtam olvasni, és átmentem egy speciális iskolába, ahol olvasási nehézségekkel küzdő gyerekek voltak. Sokáig tartott, amíg megtanultam, hogy kell olvasni, és még most is nehezen megy. De az a szép ebben a világban, hogy az embernek rengeteg lehetősége van

– mondta Hawke, aki szerint ez a korlát valójában sokkal elszántabbá tette őt. Arról is beszélt, hogy Kisasszonyok Jo-ja szerettette meg vele az írást és az olvasást, annak ellenére is, hogy nehézségei vannak vele. Az iskolában társai bántották nehézségei miatt, de elmondása szerint szülei csodálatosan kezelték a helyzetet. És ha valaki nem tudná, a színésznő szülei Ethan Hawke és Uma Thurman. Csak úgy mellékesen.

Kiemelt kép: Instagram/Maya Hawke

Ajánlott videó

Olvasói sztorik