Szórakozás

Csősz Boglárka a török nők büszkeségéről: nincs rá szükségük, teljes mértékben úgy vannak kezelve, ahogy kell

Az itthon luxusfeleségként ismert Csőszt úgy mutatták be az interjúban, mint aki épp szentté avatása előtt áll. Aztán beszélt a török nők helyzetéről, akiknek szerinte nincs szükségük arra, hogy büszkék legyenek, mert úgy vannak kezelve, ahogy kell. Mintha Csősz mellett egy kicsit elmentek volna a hírek.

Csősz Boglárka színésznő, producer, modell, üzletasszony, feleség. Szándékosan nem a luxusfeleség szót használom, hiszen nem lenne hiteles. Bogit aki ismeri és hallja a szavait, pontosan tudja, hogy jóval több annál. A tudatos és támogató nő mintapéldája, aki annak ellenére, hogy ideje nagyrészét Isztambulban tölti, harcol a női jogokért és karriert épít. A női közösség támogató erejében hisz, adakozik, fejleszti magát és rengeteget tesz a saját, valamint a török-magyar kapcsolatok elősegítéséért. Idejét nem sajnálva segíti gondolataival a fiatal lányok fejlődését

– ezt egy Orosz Cynthia nevű youtuber mondja Csősz Boglárkáról a vele készített interjúja bevezetőjében, úgy, mintha Csősz minimum a szentté avatása előtt állna.

Az interjú – első része(!) – félórás, ezidő alatt Orosz és Csősz is minden izmukat megfeszítve ülnek a harminc centi magas, műrattanból készült kanapék legszélén, hogy előnyös legyen a tartásuk, de az interjú élvezeti értékéhez az is rengeteget hozzátesz, hogy Orosz heves gesztikulációi alatt intenzíven csörögnek a csuklóján a karkötői. De nem is az a lényeg, hogy miről beszélgetnek, hanem hogy milyen kamubarátokat szereztek Csősznek a forgatás idejére.

12:45-nél bevágják, ahogy Csősz az interjú helyszínén egy csapat emberrel beszélget koktélozgatva, miközben Orosz arról beszél alatta, hogy „Bogi baráti köre rendkívül változatos”, és ekkor látjuk meg mellette azt a férfit, aki a videó elején a harmadik percnél még a pultban készített egy italt. Aztán persze lehet, hogy Csősz baráti körébe tartozik a pincér is, meg a többi ember, aki ebben a bevágott jelenetben félszegen ácsorog körülötte és látványosan nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

De hogy essen szó magáról az interjúról is: Csősz elmondta, hogy a török kultúrában nem szólnak utána a nőknek az utcán, szerinte egyrészt azért, mert a férfiak attól félnek, hogy egy másik férfi majd megvédi a nőt, illetve azért, mert:

A török nők nem olyan típusúak, mint mi, magyar nők. Nincs meg bennük az a fajta büszkeség, mert nincs rá szükségük, teljes mértékben úgy vannak kezelve, ahogy kell. Felnéznek rájuk, úgy vannak elfogadva a társadalomban, főleg ha egy nő szült vagy anya.

Csősz ezek után boldogan magyarázta, hogy ha férje nélkül meg egy eseményre, ahol van egy másik férfi ismerős, akkor az lesz aznap a kísérője, szerinte ez a lovagias kultúra része, ami kiveszett a magyarból. „A férfi azt érzi, hogy a férj rábízta volna egyébként, tehát rögtön felelősséget éreznek” – mondta Csősz, mire Orosz csak annyit mondogatott közben rendkívül boldogan a háttérben, hogy „Dejó!!”

És akkor itt gyorsan tegyük hozzá azt, hogy a Erdogan kormánya Törökországban 2020 elején ismét beterjesztette azt a törvénytervezetet, amely szerint egy férfi megúszhatja büntetlenül, ha megerőszakol egy nőt, amennyiben utána feleségül veszi áldozatát.

Erőszak a nők elleni erőszak elleni tüntetésen Isztambulban
Csak tavaly több mint négyszáz nőt öltek meg Törökország szerte.

A Csősszel készült interjút egyébként itt lehet megnézni:

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó mutasd mind

Magyar modell: bizonygatják, hogy felkészültünk a második hullámra, de a szakadék szélén állunk

Úgy tetszik, stratégiát váltott és mindent egy lapra tesz fel az Orbán-kormány: a fertőzöttek száma már nem fontos, csak a halálesetek elkerülése és az ország működése. Csakhogy sem a tesztelés, sem a kontaktkutatás, sem a járványügy nem működik olajozottan. Ez veszélyes kombináció lehet, és bár a kormány szerint az egészségügy felkészülten várja a betegek érkezését, ezzel ellentétes hírek is érkeznek.

Emberevéssel vádolt cigányokat végeztek ki a Nyúzóvölgyben

Az évszázad Európát is megrázó büntetőügyében több mint 200 vándorcigányt vádoltak 31 gyilkossággal és emberhús fogyasztásával 1782 nyarán Kemencén. Az elrettentésnek szánt durva és megalázó kivégzéseknek az uralkodó közbelépése vetett véget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.