Szórakozás

Csősz Boglárka a török nők büszkeségéről: nincs rá szükségük, teljes mértékben úgy vannak kezelve, ahogy kell

Az itthon luxusfeleségként ismert Csőszt úgy mutatták be az interjúban, mint aki épp szentté avatása előtt áll. Aztán beszélt a török nők helyzetéről, akiknek szerinte nincs szükségük arra, hogy büszkék legyenek, mert úgy vannak kezelve, ahogy kell. Mintha Csősz mellett egy kicsit elmentek volna a hírek.

Csősz Boglárka színésznő, producer, modell, üzletasszony, feleség. Szándékosan nem a luxusfeleség szót használom, hiszen nem lenne hiteles. Bogit aki ismeri és hallja a szavait, pontosan tudja, hogy jóval több annál. A tudatos és támogató nő mintapéldája, aki annak ellenére, hogy ideje nagyrészét Isztambulban tölti, harcol a női jogokért és karriert épít. A női közösség támogató erejében hisz, adakozik, fejleszti magát és rengeteget tesz a saját, valamint a török-magyar kapcsolatok elősegítéséért. Idejét nem sajnálva segíti gondolataival a fiatal lányok fejlődését

– ezt egy Orosz Cynthia nevű youtuber mondja Csősz Boglárkáról a vele készített interjúja bevezetőjében, úgy, mintha Csősz minimum a szentté avatása előtt állna.

Az interjú – első része(!) – félórás, ezidő alatt Orosz és Csősz is minden izmukat megfeszítve ülnek a harminc centi magas, műrattanból készült kanapék legszélén, hogy előnyös legyen a tartásuk, de az interjú élvezeti értékéhez az is rengeteget hozzátesz, hogy Orosz heves gesztikulációi alatt intenzíven csörögnek a csuklóján a karkötői. De nem is az a lényeg, hogy miről beszélgetnek, hanem hogy milyen kamubarátokat szereztek Csősznek a forgatás idejére.

12:45-nél bevágják, ahogy Csősz az interjú helyszínén egy csapat emberrel beszélget koktélozgatva, miközben Orosz arról beszél alatta, hogy „Bogi baráti köre rendkívül változatos”, és ekkor látjuk meg mellette azt a férfit, aki a videó elején a harmadik percnél még a pultban készített egy italt. Aztán persze lehet, hogy Csősz baráti körébe tartozik a pincér is, meg a többi ember, aki ebben a bevágott jelenetben félszegen ácsorog körülötte és látványosan nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

De hogy essen szó magáról az interjúról is: Csősz elmondta, hogy a török kultúrában nem szólnak utána a nőknek az utcán, szerinte egyrészt azért, mert a férfiak attól félnek, hogy egy másik férfi majd megvédi a nőt, illetve azért, mert:

A török nők nem olyan típusúak, mint mi, magyar nők. Nincs meg bennük az a fajta büszkeség, mert nincs rá szükségük, teljes mértékben úgy vannak kezelve, ahogy kell. Felnéznek rájuk, úgy vannak elfogadva a társadalomban, főleg ha egy nő szült vagy anya.

Csősz ezek után boldogan magyarázta, hogy ha férje nélkül meg egy eseményre, ahol van egy másik férfi ismerős, akkor az lesz aznap a kísérője, szerinte ez a lovagias kultúra része, ami kiveszett a magyarból. „A férfi azt érzi, hogy a férj rábízta volna egyébként, tehát rögtön felelősséget éreznek” – mondta Csősz, mire Orosz csak annyit mondogatott közben rendkívül boldogan a háttérben, hogy „Dejó!!”

És akkor itt gyorsan tegyük hozzá azt, hogy a Erdogan kormánya Törökországban 2020 elején ismét beterjesztette azt a törvénytervezetet, amely szerint egy férfi megúszhatja büntetlenül, ha megerőszakol egy nőt, amennyiben utána feleségül veszi áldozatát.

Erőszak a nők elleni erőszak elleni tüntetésen Isztambulban
Csak tavaly több mint négyszáz nőt öltek meg Törökország szerte.

A Csősszel készült interjút egyébként itt lehet megnézni:

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik