Szórakozás

TikTokon 110 ezren követik, hogyan mossa ki ruháit látássérültként Agárdi Szilvia

Megmutatja, hogy intézi a hétköznapi dolgait, például, hogyan szerkeszti meg egy fotóját.

A 2012-es The Voice című tehetségkutató felfedezettje, Agárdi Szilvia létrehozta saját TikTok profilját, ahol azt mutatja meg követőinek, hogyan tudja látássérültként menedzselni az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint egy fotó megszerkesztése, mosás, főzés, bevásárlás vagy edzés. A mosás során általában számolja az időt, hogy mikor jár le a program, de a procedúra legproblémásabb része, hogy felnyissa a mosódobot. Amint ez sikerül, már pakolja is ki a ruhákat az odakészített lavorba.

@szilviaagardi

A mosógép és a tapintás ☺ ##foryou ##fyp ##magyartiktok

♬ Memories (In the Style of Maroon 5) [Karaoke Version] - Instrumental King

Arról is készített videót, hogy honnan tudja, mikor készül egy étel, ebben az esetben gulyásleves, ami a tűzhelyen fő. A Tiktokból kiderült, hogy a levest az apja készítette, de ilyenkor figyelni szokta, hogy forrásban van-e az étel, sokszor a kezét az edény fölé tartja, hogy ellenőrizze a hőmérsékletét. Egy másik módszer, amit alkalmazni szokott, hogy kitapintja a tűzhely gombjait, és ha azok ugyanabba az irányba állnak, akkor tudja, hogy kész van a leves.

@szilviaagardi

Elkészült a leves, így tudom megállapítani ( ezt apu főzte🥰) ##foryou ##foryoupage ##fyp

♬ eredeti hang - szilviaagardi

Egy másik videóban vásárlás közben megmutatja, hogyan találja meg tapintás alapján a gyümölcsöket. Most épp a banánt kereste, amire hamar rábukkant. Az már nehezebb, amikor le kell mérni őket, pláne, hogy a mérleg legtöbbször érintőképernyős. Agárdi elmagyarázta, hogy valójában itt semmilyen praktikája nincsen, emlékezetből tudja, mit kell ilyenkor megnyomni.

@szilviaagardi

##foryou ##foryoupage ##fyp

♬ eredeti hang - szilviaagardi

Egy barátnője korábban megmutatta neki, hogyan kell megszerkesztenie a képeit, bár ő nem szokta túlzásba vinni a retusálás. Úgy fogalmazott, részéről ez inkább egy “blöffölés’, mivel nagyon jól kell látni ahhoz, hogy az ember rendesen belenyúljon egy fotóba. Az adott képet egy árnyalattal világosabbá varázsolja, ezt úgy, hogy megtanulta, hol helyezkedik el a gomb a telefonja képernyőjén. Miután végzett, már posztolta is Instagramra.

@szilviaagardi

így szerkesztem meg az Instás képeimet látássérültként! ☺@szilviaagardi néven megtaláltok ott. ##foryoupage ##fyp ##foryou

♬ eredeti hang - szilviaagardi

Kiemelt kép: TikTok/@szilviaagardi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik