Szórakozás

Négy évet kaphatnak bankrablós poénkodásukért a YouTube-sztár ikrek

Viccesnek szánt videót forgattak a YouTube-sztár Stokes ikrek, melyben eljátszották, hogy éppen kiraboltak egy bankot. Százezer lájkot szerettek volna gyűjteni az akciójukkal, de lehet, hogy négy év börtönt kapnak érte.

Vád alá helyezték Kaliforniában Alan és Alex Stokes 23 éves ikreket egy tavalyi videójuk miatt, melyben eljátszották, hogy éppen kiraboltak egy bankot. Ha elítélik őket, akár négy év börtönt is kaphatnak – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Bár az ikrek azóta törölték az ominózus videót a közel ötmillió feliratkozóval rendelkező csatornájukról, mások újra feltöltötték, így most is látható a YouTube-on.

A videó egy pontján a fekete ruhát és símaszkot viselő, kezükben egy pénzzel teli táskát cipelő ikrek beülnek egy Uberbe, és a sofőrnek azt mondják, hogy a menekülőautójuk nem jött el, ezért jó lenne, ha gyorsan eltűnnének a környékről. A sofőr kiszállítja a srácokat, és akkor sem hajlandó őket elvinni sehová, amikor elmondják neki, hogy csak egy viccről van szó.

Az Uber sofőrje nem értesítette a rendőrséget, ám megtette helyette egy járókelő, aki látta a kocsiba be, majd onnan kiszállni a gyanúsan festő testvéreket. A potenciális bankrablókat 15 rendőr kereste a környéken. Az ikreket egy motoros rendőr igazoltatta, aki miután elmondták neki, hogy csak viccelődnek, elengedte őket egy figyelmeztetéssel. Felszólította őket, hogy fejezzék be amit csinálnak, mert nagyon veszélyes.

Az Uber sofőrjére közben tucatnyi rendőr fogott fegyvert, és szállította ki az autójából. A férfit letartóztatták, és csak órákkal később engedték el, amikor végre sikerült meggyőznie a rendőröket, hogy semmi köze az átveréshez. Az ikrek ezalatt, a figyelmeztetés ellenére újra forgatni kezdtek egy egyetemi kampuszon. A rendőrség számos bejelentést kapott. Bár az álbankrablás 2019 októberében történt, a Stokes ikrek ellen csak augusztus 5-én emeltek vádat.

Todd Spitzer, Orange megyei körzeti ügyész azt mondta: „Ez nem tréfa volt. Ez bűncselekmény volt, ami valakinek sérülésével, vagy halálával is végződhetett volna.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik