Szórakozás

Terápiás láma, „Caesar, a nincs dráma láma” nyugtatja a kedélyeket a tüntetéseken

Elég aranyos.

Portlandben az elmúlt napokban már nincsenek olyan komoly összecsapások a rendőrök és a tüntetők között, köszönhetően annak, hogy Trumpék visszahívták a szövetségi katonákat a városból. De van még egy oka a viszonylagos békének – írta a Washington Post –, Caesar, a láma, „a nincs dráma láma”, aki előtt néha sorok alakulnak ki, hogy megölelhessék. Van egy szuperképessége ugyanis a hatéves állatnak, remekül le tud nyugtatni bárkit.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Natasha S. 🇧🇧🇹🇹 #ATL (@tash.blankperiodt) által megosztott bejegyzés, Aug 5., 2020, időpont: 11:24 (PDT időzóna szerint)

A gazdája, Larry McCool szerint noha az állat csaknem 180 centi és 160 kiló, az emberek nem ijednek meg tőle, mert a nyugalmat áraszt maga körül. Az egyik pillanatban az emberek még tapsolnak, kurjongatnak, a következőben pedig már Caesart ölelgeti.

McCool és Caesar eddig tíz Black Lives Matter tüntetésen voltak kint Oregonban, az elmúlt években pedig összesen ötvenen, és nem csak a tüntetőknek okoz örömöt az állat, a rendőröknek is, múltkor is fotózkodtak vele.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ms. Llama Llady (@msllamallady) által megosztott bejegyzés, Aug 5., 2020, időpont: 5:30 (PDT időzóna szerint)

McCool egyébként biztosít mindenkit arról, az állatot nem viszi nagyon vészes helyre, és mindig figyel arra, hogy ha a közelben valami elkezdődne, akkor ki tudja menteni onnan Caesart.

Caesarról és a lámaktivitásról bővebben a Washington Post cikkében olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik