Szórakozás

Elborzadt a thaiföldi család, amikor elkezdett kéken világítani az ételük

Egy bevásárlóközpontban vásárolt dobozos szusit egy anya és a fia július 28-án a thaiföldi Nonthaburiban. Amikor hazavitték az ételt, döbbenten vették észre, hogy egyes darabjai kéken világítanak

Kéken világító garnélákat talált egy doboz szusiban az 58 éves Arun Yolpaiboon, és a 21 éves fia, Natthanai Kanchanawasa. Az ételt egy bevásárlóközpontban vették, és a bizarr jelenséget csak akkor vették észre, amikor már hazaértek – írja a Daily Motion.

Bár az anyja azt mondta neki, hogy hozzá ne érjen az ételhez, Natthanai úgy döntött, hogy megkóstolja az egyik világító garnélát. A fiú a biztonság kedvéért megfőzte a garnélát, mielőtt megette, és azt mondja, a világon semmi baja sem lett a világító ételtől.

Jessada Denduangboripant, a Chulalongkorn Egyetem biológusa azt mondja, a garnéla azért világíthatott, mert nem elég alacsony hőmérsékleten tárolták, így fluoreszkáló baktériumok szaporodhattak el benne.

A biológus kifejtette, hogy a fluoreszkáló baktériumok meglehetősen gyakoriak a tengeri ételekben, de a főzés során eltűnnek. Ám mivel a szusit nyersen eszik, ezt az ételfajtát nagyon hidegen kell tartani, hogy megakadályozzák a baktériumok elszaporodását.

A szakértő hozzáteszi, a világító tengeri ételt jobb nem megenni, az ember ugyanis könnyen összeszedhet tőle valamilyen fertőzést, vagy ételmérgezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik