Szórakozás

Együtt altatták el az idős oroszlánokat, hogy egyiküknek se kelljen a másik nélkül élnie

Elválaszthatatlan volt a Los Angeles-i állatkert idős oroszlánpárja. A 21 éves nagymacskák minden idejüket együtt töltötték, így amikor a koruk miatt súlyosan leromlott az egészségi állapotuk, egyszerre altatták el őket.

Együtt altatták el a múlt héten Hubertet és Kalisát, a Los Angeles-i állatkert két oroszlánját. A nagymacskák annyira elválaszthatatlanok voltak, hogy a gondozóik nem akarták, hogy bármelyiküknek is a másik nélkül kelljen élnie – írja a Los Angeles Times.

Hubert és Kalisa 21 évesek voltak. Az oroszlánok a vadonban általában a tízes éveik elejéig, míg fogságban tizenhét – tizennyolc éves korig élnek, vagyis nagyon szép kort értek meg. Az egészségi állapotuk azonban az utóbbi időben rohamosan romlott, ezért döntöttek az elaltatásuk mellett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Los Angeles Zoo (@lazoo) által megosztott bejegyzés, Júl 30., 2020, időpont: 12:26 (PDT időzóna szerint)

Hubert a chicagói Lincoln Park állatkertben született 1999 februárjában, Kalisa pedig Oklahoma City állatkertjében az előző év karácsonyán. Nem sokkal később mindkettőjüket a seattlei Woodland Park állatkertbe szállították, ahonnan 2014-ben már együtt kerültek Los Angelesbe.

Denise Verret vezérigazgató azt mondta, Hubert és Kalisa a Los Angeles-i állatkert ikonikus figurái voltak, akik nem csak a látogatóknak, de az állatkert munkatársainak is példát mutattak összetartozásukkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik