Szórakozás

Prokopp Dóra: Aki meg akar gyógyulni, az meggyógyul

Szerinte minden csak azon múlik, hogyan áll hozzá az ember a betegségéhez.

A Klub Rádió Világtalálkozó című szombati adásában Prokopp Dóra és Szacsvay László beszélgetett Kadarkai Endrével. A műsor előzetesében csak egy pár perces részlet hangzik el, amiben egyebek mellett szóba jön az is, hogy egy betegség során a gyógyulási folyamatra mennyire vannak hatással a gondolataink. A Szerencsekerékből ismert Prokopp szerint sokan előnyt kovácsolnak a betegségükből, mert csak az gyógyul meg, aki akar.

Ha nem azt kezeled, amitől valaki megbetegedett, akkor nem fog meggyógyulni. Ha valamitől megbetegedett, az nyilván nem a széndioxid szenyezettség a levegőben, hanem az, ami miatt ő fenntart egy betegséget és ami miatt neki abból előnye származik

– kezdett bele, majd Kadarkai visszakérdezett, hogy pontosan milyen előnyre gondol.

Rá figyelnek, egyfajta szeretet kicsikarása, aztán az ember úgy beleragad, hogy aztán nincs is más ezentúl. Innentől az ember nem is néz rá arra, hogy én igazából meg akarok gyógyulni, mert ezt mondogatjuk magunknak. Aki meg akar gyógyulni, az meggyógyul. Nagyon durva ezt belemondani a világba. Minden tiszteletem az összes orvos kollegának és azoknak, akik még a praxisban dolgoznak és meggyógyulni nem akaró betegekkel küzdenek.

folytatja, majd egy ponton Kadarkai felhozza, hogy mi van azokkal, akik halálos betegségben szenvednek, mivel az nem feltétlen az ő döntésük, hogy meggyógyulnak-ek.

Nagyon nagyon mély bugyrai vannak az emberi elmének és a pszichének. És hogyha nem látunk bele bátran a magunk életébe, és ehhez lehetnek segítők és lehet ilyen, olyan, amolyan, egyre divatosabb technikát találni hozzá, de nem lehet nem tevőlegesen részt venni. Van olyan betegség, amiben az ember kivégzi magát. Nagyon gorombán hangzik, azt választja, hogy belehal.

Azt is elmondta, hogy jelenleg éppen ehhez kapcsolódó módszertant és technikát tanul és oktat. Prokopp a pályafutását egyébként mentőorvosként kezdte.

Prokopp Dóra és Szacsvay László – Világtalálkozó ajánló (2020.07.25.)

A Világtalálkozó szombat déli adásában itt lesz velünk Szacsvay László, a Nemzet Színésze, a Katona József Színház alapító tagja, immáron 38 éve. Az utóbbi években az élet alaposan megpróbálta, több betegséget is leküzdött. És itt lesz Prokopp Dóra, akit az ország a Szerencsekerék háziasszonyaként ismert meg. A 2000-es évek elejétől több tévécsatorna vezérigazgatója volt. Jelenleg üzletasszony és négy gyermek édesanyja. Aki rádiós gyerekszereplőként egykor maga is kacérkodott a színészi hivatással.

Közzétette: Klubrádió – 2020. július 22., szerda

Kiemelt kép: Facebook/ Klub Rádió

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik