Szórakozás

Út közben repedt meg a pilótafülke ablaka egy kínai repülőgépen

A gép három perc alatt több mint 3000 métert zuhant a levegőben.

Legfeljebb katasztrófafilmekben szoktak történni ahhoz hasonló, hajszál híján tragédiával végződő krízisek, ami egy kínai utasszállító utasaival és személyzetével esett meg a minap.

A Ladbible írta meg, hogy július 6-án este a kínai Hszianból Kunmingba tartó Boeing 737-esnek kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután berepedt a gép szélvédője. Előzetes hírek szerint az ablaknál lévő fűtésrendszer hibásodhatott meg, ami először csak szikrázni kezdett, majd pillanatokkal később több repedés jelent meg a pilótafülke ablakán, alig 30 perccel a felszállás után.

A helyzet komolyságát jól mutatja, hogy a gép három perc alatt több mint háromezer métert zuhant a levegőben, és csak a pilóták lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt óriási tragédia.

A gép fedélzetén 178 utas és 9 személyzeti tag tartózkodott, az ijdetségen kívül egyiküknek sem esett baja. A gépet Csungkingban sikerült letennie a pilótának, itt az utasokat azonnal egy másik gépre rakták, ami végül meg is érkezett Kunmingba, alig hatórás késéssel.

Azt egyelőre még vizsgálják, hogy mi vezetett a szélvédő meghibásodásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik