Szórakozás

Oprah George Floydról: Szellemedet éltetjük, amikor a nevedet kiáltjuk az igazságért!

Azt írja, nem tudja kiverni a fejéből az, ahogy George Floyd a nyakán térdelő rendőrnek könyörgött.

Próbálom kitalálni, mi lehet mondani ilyenkor. Egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből a képet, ahogy térdelnek a nyakán. Ott van előttem minden reggel, amikor felébredek, amikor kiöntöm a kávét, megkötöm a cipőm vagy levegőt veszek, és csak arra gondolok, nem kellett volna ennek történnie. És most itt ez a másik videó a két rendőr szemszögéből, akik földre szorították. Csak jobban fáj a szívem. A családja és barátai szerint egy szelíd óriás volt, a halála pedig megmutatta nekünk, hogy a lelke is óriási volt. Ha a lélek méretét az határozza meg, hogy az kire mekkora hatást gyakorolt, akkor George Floyd egy igazán hatalmas lélek.
#GeorgeFloyd: A neved ott van mindenhol, de ezúttal nem hagyjuk, hogy az csak egy hashtag legyen. Szellemedet éltetjük, amikor a nevedet kiáltjuk az igazságért!

– írta Oprah Winfrey George Floydra emlékezve az alábbi Instagram-posztja mellé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Oprah (@oprah) által megosztott bejegyzés, Máj 29., 2020, időpont: 11:23 (PDT időzóna szerint)


Oprah-t megelőzően már rengeteg híresség emlékezett meg a 46 éves George Floydról, aki akkor halt meg, amikor egy rendőr percekig térdelt a nyakán.

Az eset miatt tüntetések kezdődtek, Chrissy Teigen pedig százezer dollárt (kb. 32 millió forintot) ajánlott fel arra, hogy abból fedezzék a tüntetéseken letartóztatott emberek óvadékait.

Kiemelt kép: Steve Jennings/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik