Szórakozás

Király Viktor és Radics Gigi is posztolt a rendőri intézkedés során elhunyt fekete férfiről

Üzentek is a követőiknek.

George Floyd halála miatt már nem csak az amerikai hírességek emeltek szót, Király Viktor is felhívta a saját rajongói figyelmét a rendőri túlkapásra.

Nem tudom elhinni, hogy ilyen történhet a mai világban! Aki esetleg nem tudja mi történt. Egy #georgefloyd fekete bőrű ember, fehér rendőr társai úgy gondolták, hogy jó ötlet 8 percen keresztül a nyakán térdelni így letartóztatni. Ráadásul békésen engedte magát, és együttműködött. 8 percen keresztül könyörgött hogy »nem tudok lélegezni« meghalt #georgefloyd #rip egy ilyen dolog sehol nem fordulhatna elő egy normális modern civilizált társadalomban! Mégis megtörtént! Nézzünk magunkban és próbáljunk egy picit jobban tisztelni ember társainkat! Mert 8 perc elég, hogy vége legyen ;(

Hiába könyörgött a nyakán térdelő rendőrnek, az rajta maradt, míg meg nem halt
Minneapolisban a járvány kezdete óta nem látott méretű tüntetések kezdődtek, miután rendőri intézkedés közben meghalt egy 46 éves fekete férfi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Király Viktor Official (@kiralyviktor) által megosztott bejegyzés, Máj 28., 2020, időpont: 12:32 (PDT időzóna szerint)

Radics Gigit is felzaklatta a hír:

Nem értem, hogy történhetett ez meg újra? Könnyek között néztem meg azt a videót George Floydról. Tragédia… ugyanezt kívánom a rendőrnek. Nagyon szomorú. Nyugodj békében George. Állítsuk meg a rasszizmust!

Kiemelt kép: Instagram/@kiralyviktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik