Szórakozás

Kémkedés gyanújával letartóztattak egy galambot Indiában

Falusiak kaptak el és adtak át a rendőrségnek egy rózsaszínűre festett galambot vasárnap, az Indiát és Pakisztánt elválasztó kasmíri terület közelében fekvő Manyariban. A madár lábára valaki számkódos gyűrűt rögzített.

A rózsaszín galambot akkor fogták el, amikor óvatlanul berepült egy nő házába. A gyanú szerint a madár Pakisztánból származik, ahol kémkiképzést kapott. Az indiai titkosszolgálat dolgozik a kódolt üzenet megfejtésén – írja a Times of India.

Shailendra Kumar Misra a kathuai rendőrség főfelügyelője a PTI indiai hírügynökségnek azt mondta, a galamb lábán egy gyűrű volt, rajta gyanús számsorokkal. Egyelőre nem tudni, hogy a madár honnan származik, és egyáltalán nem biztos az sem, hogy valóban kém, hiszen a pakisztáni Pandzsábban a galambtartók gyakran jelölik meg a madaraikat számkódokkal.

Nem ez az első eset, hogy egy kémkedéssel gyanúsítható galambot fognak el India és Pakisztán határán. Még 2016 őszén egy olyan madarat fogtak el, ami egy Narendra Modi indiai miniszterelnököt fenyegető, urdu nyelven írt üzenetet hordozott. Az indiaiak szerint a kódolt üzeneteket hordozó galambok a pakisztániak pszichológiai hadviselésének részei.

Pakisztán és India között 2003-ban lépett életbe tűzszünet, de a vitatott területek miatt állandó a feszültség a két ország között.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Eric You / EyeEm / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik