Szórakozás

Unalmában egy 750 kilós, éneklő madárszobrot épített a karanténban egy ausztrál férfi

A kijárási korlátozások kezdetekor sokan fogadkoztak, hogy értelmesen fogják eltölteni a felszabaduló időt. Van, aki be is tartotta az önmagának tett ígéretet.

Unatkozott a karanténban, ezért, hogy elüsse az időt, egy hatalmas énekesmadár-szobrot épített az ausztrál dr. Farvardin Daliri. Az iráni születésű szobrász egy saját fejlesztésű mechanikus szerkezetet rejtett el a szoborban, amitől az nevetve csipog – írja a Guardian című brit lap.

Daliri madara egy kokabura, pontosabban egy kacagójancsi, mely különleges énekhangjáról kapta a nevét. A szobor magassága négy és fél méter, a hosszúsága nyolc és fél méter, a szélessége viszont csak két és fél méter, vagyis elképesztően keskeny, és a méreteihez képest nagyon könnyű is. Az alkotás acélból és üveggyapotból készült, és hajóhordozó utánfutóhoz rögzítették. Hangot akkor ad ki, ha mozgásban van.

Daliri karácsonykor kezdte el tervezgetni a szobrot és mostanra készült el vele. Egy townsvillei kulturális fesztiválra készül vele, mely egységet és a sokszínűséget ünnepli. A szobrot Daliri lánya vette videóra, amikor az apja próbaútra vitte, hogy ellenőrizze, rendben működik-e a hangmechanika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik