Szórakozás

Trokán Anna: „Ha gyerekeknek van szüksége segítségre, mint egy vak ló, megyek előre” (x)

Trokán Anna húgával együtt évek óta elkötelezett támogatója a Bátor Tábornak, ahol súlyosan beteg gyerekek kapják vissza azt a felhőtlen gyerekkort, amit egy diagnózis elvett tőlük. Annát ráadásul kivételes emlékek fűzik a táborhoz: szemtanúja volt a most 19 éve tartó misszió születésének.


Jóval a most ismert csodaország előtt, amikor néhány lelkes fiatal elhatározta, beteg gyerekek arcára fog mosolyt csalni, a színésznő az elsők között csatlakozott az önkéntesekhez. A legelső turnus 2001-ben a Római-parton fogadta a daganattal küzdő hősöket, ma pedig már évi 1000 táborozó előtt áll nyitva a hatvani táborhely kapuja. Idén ezek a kapuk nem nyithattak ki, de sem az alapítvány, sem a Bátrak nem adták fel. Épül a Digitális Bátor Tábor, a táborozók erőt adó üzeneteit pedig művészek segítettek tolmácsolni, akik közül természetesen nem hiányozhatott Anna és Nóra sem.

„Nem csak az önkéntesség miatt fontos számomra a Bátor Tábor küldetése. Sosem volt kérdés, hogy minden gyerek végtelen szeretetet, törődést és esélyt érdemel. De mióta van egy kisfiam, különösen érzékeny vagyok az őket érintő ügyekre: ha meghallom, hogy gyerekeknek van szüksége segítségre, mint egy vak ló, megyek előre és gondolkodás nélkül melléjük állok” – mesélte Anna. „Amikor súlyosan beteg gyerekekről van szó, ez hatványozottan érvényes. Akár támogatással, akár példamutatással, de tennünk kell értük, hiszen ők a jövőnk és csak együtt teremthetünk nekik – és magunknak is – egy szebb világot.”

Segíts te is jövőt építeni! Adó 1%-oddal adj hozzá egy virtuális téglát a Digitális Bátor Táborhoz, hogy minél több otthonba eljuthasson a játék és nevetés!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik