Szórakozás

Géllakk a körmeid tartós szépségéért (x)

Nincs is egyszerűbb a saját kezed szépítésére, mint egy igényes géllakk díszítés a körmödön. Egy kis strassz, egy trendi szép színű lakk ugyanolyan lendületet ad az önbizalomnak, mint egy csinos ruha, vagy egy divatos hajviselet.

Eltérően azoktól a dolgoktól, amik csak egy napig tartanak, a szilárd gél manikűr akár négy hétig is megmaradhat, ha pontosan betartjuk az elkészítés szabályait.

Valószínűleg most feltetted magadban a kérdést: „Hogyan?”

Nos, a gyorsan száradó formulának köszönhetően a felkenés folyamata gyorsabb, mint a szokásos körömlakknál, és négyszer hosszabb ideig tart. Ez azt jelenti, hogy hetekig élvezheted a gyönyörű körmödet. Mielőtt azonban bele vágnál, megosztunk veled néhány tippet és trükköt a géllakkozásról.

 

Pontosan mi is az a géllakk?

A gélmanikűr olyan szolgáltatás, mely gélalapú lakkot igényel és UV vagy LED fényre van szüksége a lakk kikeményedéséhez és a körmökhöz rögzítéséhez.

Előnye, hogy habár ugyan úgy néz ki, mint egy hagyományos manikűr, mégis tovább tart, és bárkinek jól áll, mindegy, hogy rövid vagy hosszú körömről van szó.

 

Mi a különbség a géllakk és az akril között?

A gél és az akril teljesen különböznek. Az akril körmök oldószerbe merített porral készülnek. Ezeket főleg a köröm meghosszabbítására, vagy erősebb felső réteg biztosítására használják a természetes köröm felett.

Az akril körmök olykor színesek, de általában természetes tónusúak. A gélek viszont körömlakk-árnyalatúak és UV vagy LED lámpa alatt szilárdulnak.

 

Mennyi ideig tart a géllakk?

Előnye, hogy hosszabb ideig tart, mint egy normál körömlakk, ez függ attól is, hogy megfelelően ápoljuk-e.

 

Károsítja-e a géllakk a körmeinket?

Amennyiben szakszerűen készítették el, akkor természetesen nem, ennek ellenére káros lehet, ha a köröm nincs megfelelően előkészítve, illetve eltávolítva. Az eltávolítás lehet a legkárosabb a körmünkre nézve, ezért ha úgy érzed, otthon nem tudod biztonságosan eltávolítani, akkor szalonban, megfelelő szakemberrel végeztesd el.

Sokan attól tartanak, hogy a géllakktól a köröm nem lélegzik, ám ez csak „babona”.

 

Hogyan lehet biztonságosan otthon eltávolítani a géllakkot?

Amennyiben szalonba nem tudsz menni, akkor otthon is megoldható, de legyél nagyon óvatos.

A következőképen tudsz eljárni:

1.Vegyél egy üveg acetonos körömlakklemosót

2. A fedőréteget picit csiszold meg reszelővel

3. Áztasd a körmöket acetonba körülbelül 3 percig oly módon, hogy acetonos vattát teszel rá és alufóliába tekered.

4. Finoman kapard meg a zselés anyagot narancsfa pálca vagy fém bőrfeltoló segítségével

5. Miután az összes eltávolításra került, óvatosan reszeld meg a körmöket

6. Nedvesítsed meg kutikulaolajjal, valamint kéz- és körömápolókrémmel.

 

Az UV-fény veszélyes?

Szerencsére óriási fejlesztések történtek a körömiparban, így a legtöbb szalon márka és szalon átállt már a LED lámpákra, amelyeknek nincs az UV-sugaraknak a bőrre gyakorolt mellékhatása.

 

Működnek-e az otthoni géllakk készletek?

Megfelelő használat, tehát előkészítés és felvitel mellett igen. Érdemes követni az utasításokat a legutolsó részletekig és határozott kézzel dolgozni, hogy a lehető legszebb eredményt kapjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik