Szórakozás koronavírus

Házhoz vittek egy korsó sört a járvány miatt otthonában rekedt idős férfinak

A 90 éves belfasti férfi nehezen viselte, hogy le kell mondania kedvenc söréről, szerencsére a lánya megoldotta a helyzetet.

A koronavírus-járvány tombolása, és az ezzel járó karantén miatt mindannyiunkank le kell mondania néhány dologról, amelyek nélkül eddig elképzelhetetlen volt az életünk. Ez mindenkinél más, jelentheti a könyvtárba, moziba vagy étterembe járást, a sportolást, vagy épp a barátokkal való találkozást. A belfasti Jim McMahonnak ez a dolog  nem más, mint a Guinness. Mióta Észak-Írországban is érvénybe léptek a korlátozó intézkedések, a 90 éves férfi képtelen hozzájutni kedvenc barna söréhez, ami bizony nem könnyítette meg a mindennapjait. Hatalmas szerencséjére a lánya frappáns megoldással segítette ki az idős férfit.

A Ladbible azt írja, egy sor szerencsétlen körülmény állt Jim és a söre közé, például a férfi kora és veszélyeztetett státusza, valamint az éttermek és kocsmák bezárása. Jim lánya, Susi azonban ráakadt a Hatfield House nevű vendéglátó egységre, akik a járvány ideje alatt házhozszállításokból próbálják fenntartani magukat, és többek között Guinness is van az itallapjukon. Susi így rendelt egy korsóval édesapjának, az érzelmekkel teli viszontlátást pedig videón is megörökítette.

Susi a Belfast Live-nak később azt mondta, egy családtag fejéből pattant ki az ötlet, és azonnal nyilvánvaló volt, hogy ez a legjobb módja annak, hogy örömet szerezzen apjának. Mint mondta, az apja 90, az anyja 87 éves, így ők most a külvilágtól elzárva élnek, amit nem viselnek túl jól, mivel alapvetően mindketten igazi társasági emberek.

Mióta tart az izoláció, ahányszor csak beszélünk telefonon, apa mindig azzal kezdi, hogy bármit megadna egy korsó Guinnessért. Hetente kétszer-háromszor szokott inni, ez bőven elég neki, de erre már egy ideje nem volt lehetősége.

A történethez hozzátartozik, hogy a pub eredetileg nem szállít ki ilyen kis tételeket, de mikor értesültek a helyzet különlegességéről és komolyságáról, 20 percen belül ki is vitték a sört Jimnek, akinek láthatóan nem is okozhattak volna nagyobb boldogságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik