Szórakozás

A jelek szerint Harry herceg a királyi vezetéknevét is eldobta

Ami már csak azért is érthetetlen, mert anélkül gyakorlatilag hosszabb a neve.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle januárban jelentették be, hogy otthagynák a királyi családot. Azóta elköltöztek Kanadába, ahonnan áttelepültek Los Angelesbe, Markle közben gyorsan narrált egyet egy elefántos Disney-filmben, közben pedig törölték saját brandjüket, a Sussex Royalt is, mert erre kérte őket a királynő.

De nemcsak a családot, a palotát és a királyi fizetést hagyta hátra Harry herceg a jelek szerint, hanem a nevét is. Legalábbis a Cosmopolitan arról ír, hogy Harry a legutóbb, amikor bejegyezte új cégét, a környzetbarát utazásokat, pontosabban utazási módokat kínáló Travalystot, már nem használta vezetéknevét, vagyis a Mountbatten Windsort. Helyette inkább használta azt, hogy:

Prince Henry Charles Albert David Duke of Sussex

vagyis azt, hogy Henrik Károly Albert Dávid, Sussex hercege, ami ugyebár sokkal hétköznapibb, mintha a vezetéknevét használta volna.

Az egyébként nem tiszta, hogy a továbbiakban Harry milyen néven fog létezni, mindenesetre nemrég azt mondta egy yilvános eseményen, hogy szólítsák szimplán csak Harrynek. Bár gondolom az útlevelében nem ez áll.

Kiemelt kép: Joe Giddins – WPA Pool/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik