Szórakozás

Komolyan ezek alapján kellene megfejteni, ki az Álarcos énekes?

Az RTL Klubé az idei év eddigi legnézettebb kereskedelmi műsora, hiszen az Álarcos énekes közel másfél millió embert tud a képernyők elé ültetni, pedig a receptje nem bonyolult: celebek énekelnek jelmezekben, a nyomozóknak és nekünk pedig annyi a dolgunk, kitaláljuk, ki van a maszk mögött. De egy idő után mindez baromi nehéz feladat, és a versenyzők által elejtett nyomok sem segítenek sokat. A döntő előtt összeszedtük, mi alapján kéne megfejteni, ki a Nyuszi, a Robot és a Krokodil.

Az Álarcos énekes elődöntője 1 millió 436 ezer embert szögezett a képernyők elé április ötödikén, ma pedig jön a döntő, ahol a Nyusziról, a Robotról és a Krokodilról is lekerül majd az álarc, egyikük pedig a show győztesévé válik. Tizenkét versenyzővel indult a műsor, ők mindhárman az első két adás során debütáltak a közönség előtt. A nyomozók találgatásai mellett a versenyzők is hagytak nyomokat maguk után, amelyek a legtöbb esetben nem egyértelműek.

Hogy a műsorszerkesztők tovább nehezítsék a dolgot, olyan állítások is elhangzanak a jelmezesekről, amelyek hamisak, így a néző fejében is jókora zűrzavar keletkezhet, hogy melyik jelmez alatt ki van.

A nyomok listája szép hosszú, ezért igyekeztünk összegyűjteni nektek, miből kell kitalálnotok a vasárnap esti győztes személyét.

A Nyuszi tutira énekesnő, aki akár Istenessel is randizhatott

A legelső adásban láthattuk a Nyuszit először, akkor Billie Eilish egyik leghíresebb számával állt színpadra. Az akkor mutatott nyomokból kiderült:

  • gyerekkora óta nagy hatással van rá a távol-keleti kultúra, jógázni is szeret,
  • a zene nélkül nem tud élni.

A harmadik adásban tűnt fel újra, ott már precízebb nyomokat hagyott maga után. Mint mesélte, tizenöt éve ugyanazt a parfümöt fújja magára, a munkájában pedig maximalista. Csak a hatodik adásban találkozhattunk vele ismételten, akkor már arról beszélt, szeret napozni és takarítani, a tigrismintát pedig egyenesen imádja. Illetve hozott magával egy baglyos öltözőkulcsot, amit tizenöt éve használ. A hetedik körben arról beszélt, fiatalabbnak tűnik annál, mint ahány éves valójában.

Egyszer majdnem letartóztattak emiatt, mert azt hitték, hamis az útlevelem.

Több állítást is felsorolt az epizódban: beborította már egy húszemeletes ház falát, beszél franciául, és randizott már Istenes Bencével – ezek közül csak az egyik igaz.

Istenes törheti a fejét, hogy Iszak Eszter, Kovácsovics Fruzsina vagy Nádai Anikó van a jelmez mögött. Fotó: RTL Klub

A nyolcadik adásig kellett várni, hogy megtudjuk,

énekesnőről van szó, akinek régebben alig volt ideje magára, annyit járt fellépni.

Idővel újabb három dolgot állított magáról, amiből kizárólag az egyik igaz: állítólag utálja a Disneylandet és a delfináriumot, hetekig élt egy villában, amit az egész ország nézhetett, és részt vett versenyzőként a 2000-es pekingi olimpián.

Az elődöntőben pedig még érdekesebb infók derültek ki Nyusziról:

  • amikor az utcán sétál, összekeverik egy híres magyar műsorvezetővel,
  • van egy háziállata, feltehetőleg egy kutya,
  • volt régebben egy víziója, hogy Európa-szerte híres énekesnővé váljon, ám ez nem jött össze neki – viszont még mindig sok a fellépése.

Szintén az elődöntőben történt, hogy két jelmezt is mutattak, ami fontos szerepet játszott korábban a Nyuszi életében. Az egyik egy sellőjelmez volt, a másik pedig egy inkább felnőttfilmes öltözőből kiszabadított nővérruhának tűnt. Csak az egyik valós állítás:

  • a Nyuszi sokat dolgozott az idomaiért, hogy előbbiben domborítani tudjon,
  • a nővér-szettre pedig csak annyit mondott: „Fiatal voltam, kellett a pénz”.

A Robot, aki minden műfajban otthon van

Rögtön az első adás után a nézők egyik kedvence lett a Robot, miután a Guns N’ Roses You Could Be Mine című dalával debütált. A GNR-rajongó Sebestyén Balázs „Juj, de jó a robot!” felkiáltása konkrétan minden olyan adásban elhangzott már, amiben a futurisztikus karakter felbukkant. Sőt, a műsorvezető fiának személyes kedvencévé vált a darabosan mozgó karakter.

Ezeket a nyomokat hozta legelőször:

  • remek volt a gyerekkora,
  • már fiatalon is jól ment neki a sport,
  • mindig egy nullával és egy egyessel a többiek előtt járt.

Ezt követően a negyedik adásban láthattuk újra, mikor a Bánk Bánból a Hazám, hazám című dalt énekelte el. Kiderült, mindig elkésik mindenhonnan. A hatodik adásban újabb nyomokat árult el magáról, állítása szerint nagyon szeretik őt az emberek, és ez fordítva is igaz. Legnagyobb félelme a kékhalál, emellett

minden szerepet képes eljátszani.

Egy személyes tárgy is előkerült az esetében, méghozzá egy síp, amiről azt mondta, „ha ez megszólal, mindenki tudja, mit kell csinálnia”. A hetedik adásban azt árulta el, hogy nincs semmilyen „firka” a testén, plusz eléggé szétszórt, rendszeresen elhagy dolgokat. Három állítást is megfogalmazott, amelyek közül csak egy igaz: teniszezett Roger Federerrel, New Yorkban állva tapsolták meg, és vezetett műsort Sebestyénnel.

Az összes produkcióját tátott szájjal nézték a nyomozók. Fotó: RTL Klub

Kiderült róla, hogy hiú, valamint nem bírja a hazugságot.

Csak az igazságot vagyok hajlandó elfogadni, az igazságot pedig én döntöm el.

Jöjjön még egy hármas, amiből csak egy igaz: mindenféle sportban jó, de utána csak az ujjaiban van izomláz, a halászlé csak akkor esik jól neki, ha elmegy úszni, utána pedig a híd alatt megeheti az anyjával, és ha lemegy egy miskolci sarki kocsmába, mindig tudják, milyen pálinkát töltsenek neki.

Az elődöntőben pedig ezeket az információkat osztotta meg magáról:

  • imádja a labdajátékokat, azokban a legjobb,
  • van egy kisgyereke,
  • nem házas, de reméli, ami késik, nem múlik,
  • volt már országának bajnoka.

A Nyuszihoz hasonlóan ő is mutatott két ruhát az elődöntőben: az egyik egy papi reverenda volt, amit videóklipben és fellépésen is használt már, a másik oldalon pedig egy cilindert láthattak a nézők. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott, sokszor vesz részt munkája során időutazáson, az egyik ilyen alkalmával szokta ezt viselni.

A Krokodil valamit a kamerákkal ügyködik

A hüllőjelmezes versenyző egy Rag’n’Bone Man-dallal nyitott, rögtön fejtörést okozva a nyomozóknak, mert totális homályba estek azzal kapcsolatban, ki is lehet ő. Mint kiderült:

  • a kemény külső érző szívet takar,
  • vacsora közben mindig sír,
  • elvégzett egy szamurájképzőt.

A negyedik adásban találkozhattunk vele ismételten, ekkor újabb nyomokat hozott, amelyek már kézzel foghatóbbak voltak. Jól mozog a konyhában, jó pár éve nem vadászik már, amibe pedig belefog, abban mindig sikert arat. Később a hatodik adásban láttuk újra, elárulta, hogy szeret motorozni, mindenhová két keréken megy, és tollaslabdában is jó. Személyes tárgyként pedig mutatott egy régi videókamerát:

Kamera forog, és tessék!

Filmrendező lenne a Kroki? Fotó: RTL Klub

A hetedik adásban már arról beszélt, nem amiatt énekel jól, mert képzett lenne a hangja, hanem mert igazi őstehetség. Zenélni azért szeret, már kiskorában kapott hangszert. Ereklyegyűjtő, aki a munkáiból mindig megtart valamit. Természetesen nála is voltak igaz vagy hamis állítások: a dzsungelben félt eddig a legjobban, a vietnámi Ho Si Minh-városban volt ketrecharcos edzésen is, illetve saját vendéglátóipari egységet üzemeltet Dunakeszin. Az eddigi talán legérdekesebb információ vele kapcsolatban az volt, hogy nem Magyarországon született.

Ott, ahol mindig fúj a szél, mégis mindenki ott van este nyolckor az óra alatt

– mesélte, hozzátéve: szeret lovagolni is, régóta csinálja. Akadtak még állításai, melyekből egy igaz:

  • nincs gyereke,
  • harminchárom éves lesz,
  • díjat nyert Cannes-ban.

Az április eleji elődöntőben szintén beszélt magáról, elárulta, hogy az első vállalkozása hatalmas siker volt, mindenki szeretett a fényképezője előtt állni, pedig még húszéves sem volt. Táncolni is jól tud. Az elődöntőben még megzavarta kicsit a nyomozókat, ő is mutatott két hozzá közel álló ruhát, amiből persze csak az egyik igaz állítás. „A rendet nem csak a filmvásznon tartatom be” – állította a Krokodil a rendőrruhára mutatva, majd a bohócruha felé fordult, amiről elmondta, ebben csalt mosolyt a számára legfontosabb ember arcára.

A döntő az eddigiektől eltérően most 20:00 órakor kezdődik vasárnap az RTL Klubon.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik