Szórakozás koronavírus

4 tipp Tom Fordtól, hogy nézz ki jól a webkamera előtt

Az koronavírus új helyzetbe kényszerítette az emberiséget. Kénytelenek vagyunk a mindennapi kapcsolattartás nagy részét az interneten lebonyolítani. Ez a világ szerencsésebb felének nem jelent gondot: ma már szinte mindenkinek van már olyan eszköze, amivel lehet videocsetelni. Ezt is lehet persze jól és kevésbé jól csinálni. A világhírű divattervező, Tom Ford négy tippel próbálja megkönnyíteni a karanténkommunikációt.

Emeld meg!

Sokan elkövetik azt a hibát csetelés, hogy a kamerát jóval az arc vonala alá pozícionálják, pedig az nem kifejezetten előnyös szög. Próbáljuk meg a laptopunkat legalább a szemünk, vagy a homlokunk magasságáig emelni, polcoljuk alá könyvekkel, vagy bármi mással, ami a kezünk ügyébe akad. Minél magasabban van a kameránk, annál jobb.

Világíts!

Nagyon fontos, hogy megfelelő fény legyen, miközben webkamerázunk. A legjobb a természetes fény lenne, de megteszi egy lámpa is. Fontos, hogy a fény a laptopunk irányából jöjjön és megvilágítsa az arcunkat. A lámpa lehetőleg szinten a laptop vonalában legyen.

Egyensúly

Ahhoz, hogy az arcunk ne égjen ki teljesen, helyezzünk magunk elé az asztalra egy fehér lapot vagy terítőt, hogy a fény nagyjából egyenletesen oszoljon el az arcunkon. Ettől a kis trükktől sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a megvilágítás. Ha jól csináljuk, nem fogunk úgy kinézni, mint egy bűnöző, akinek kihallgatás közben az arcába világítanak egy lámpával.

Smink

A divattervező legutolsó és egyben talán legdrasztikusabb tanácsa a smink. Sajnos arra szükség van, még otthon is.

New York Times

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik