Szórakozás koronavírus

Több mint negyven napot élt túl egyedül egy macska egy vuhani lakásban

A vemhes cica azután maradt egyedül, hogy gazdái mind koronavírusosak lettek. Míg egyedül volt, négy kiscicát szült meg.

Lulu, a brit rövid szőrű macska január végén maradt egyedül gazdája lakásában a kínai Vuhan városában, miután gazdija, és családjának összes tagja megfertőződött a koronavírussal, és el kellet hagyniuk a lakásukat. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a vemhes cica végül több mint negyven (egyes beszámolók szerint ötven) napig volt teljesen egyedül a bezárt lakásban, és nem csak túlélte az egyedüllétet, de még négy egészséges kölyköt is szült az eltelt időben.

Lulu gazdája, a csak Csen vezetéknéven azonosított férfi a helyi sajtónak elmondta, hogy direkt nem kért meg senkit, hogy nézzen időnként rá a macskára, mert félt, hogy a lakásban ott van a vírus, és nem akarta, hogy bárki is megfertőződjön miatta.

Csen elmondta, hogy nagyjából tíz kilogrammnyi macskaeledelt hagyott ott Lulunak, valamint nyitva hagyta az erkélyajtót és a fürdőszoba ajtaját, hogy Lulu szabadon mozoghasson. Így oda tudott menni a vécézőhelyére, valamint az erkélyen lévő piciny halastóhoz, aminek vize elég tiszta volt ahhoz, hogy inni tudjon belőle.

A férfi a Pear Video nevű kínai híroldalnak elmondta, hogy még egy puha fekhelyet is készített számára, hogy legyen hol megszülnie a kölykeit. Amikor végül a család visszatérhetett a lakásba, Lulu sokat fogyott, de egyébként teljesen egészségesen találták meg, négy kölykével együtt. Az egyedüllét egyetlen áldozata a család hala volt, ami feltehetően Lulu lakomájává vált.

A kiemelt képen Lulu. Fotó: Douyin

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik