Szórakozás koronavírus

Will Smith a Legenda vagyok miatt tudja, milyen káros a sok álhír a koronavírusról

Volt lehetősége virológusokkal dolgozni.

Megint új adása volt Will Smithék családi kerekasztal-beszélgetős műsorának, a Red Table Talknak. Smith elmondta, ő bizony elég sok dolgot megtanult a 2007-es Legenda vagyok című horrorfilmjének forgatásán, aminek a sztorija egyébként annyi, hogy a Földön elszabadul egy vírus, ami kiírtja majdnem a teljes emberiséget, kvázi zombikká alakítva azokat. Ebben egy virológust alakít a színész.

Fontos a megfelelő tájékoztatás a koronavírusról, ezt megtanultam a Legenda vagyok készítésekor. Egy virológust alakítottam, és volt lehetőségem felkészülni a szerepre a Centers for Disease Control and Prevention létesítményben (szövetségi egészségközpont Amerikában – a szerk.). Az emberek sok fogalmat nem értenek ebben a témakörben, nekem szerencsém volt tanulni is akkor. Tényleg megváltoztatta az életemet mindez, az alapvető felfogásomat a témáról

magyarázta a színész. Hozzátéve, a fertőzöttek számának csökkentése lehet az egyetlen megoldás, mert ha ötven ember bejelentkezik a kórházba, ahol mindössze negyven ágy van, akkor tíz ember azonnal kritikus állapotba fog kerülni.

A történelemben még soha nem volt olyan időszak, mikor az emberiségnek ne kellett volna vírusokkal küzdenie.

A megfelelő hírek szűréséhez adunk egy kis segítséget lentebb, továbbá itt a 24.hu-n a koronavírus tag alatt is ellenőrzött információkból íródott cikkeket olvashattok:

Így szűrje ki a koronavírusos álhíreket
Nem minden álhír, ami nyugtalanító, de nem minden igaz, ami szenzációs.

Kiemelt kép: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik