Szórakozás koronavírus

Koronavírus: megható okból ragasztanak zöld cetliket az ablakba a britek

Szívderítő látni, hogy összefognak az emberek.

Az Egyesült Királyságban is rohamos tempóban terjed a koronavírus, a Boris Johnson kormánya ráadásul közel sem vezetett be olyan szigorú intézkedéseket idáig, mint Franciaország, Németország vagy épp Magyarország. A lakosság viszont Angliában is próbál alkalmazkodni az új helyzethez. Működik például egy úgynevezett piros és zöld cetlis rendszer, amivel a lakók tudatják a külvilág felé, hogy szükségük van-e valamire.

A piros cetli nem összetévesztendő a hazai úgynevezett piros kártyával, ami azt jelzi, hogy az illető otthoni karanténban.

A brit rendszer épp ennek az ellenkezőjét, jelenti. Az, aki az otthonába az ablakba piros cetlit ragaszt, azt jelzi, hogy valamire szüksége van, de nem tud vagy nem mer kimenni a lakásából. Ilyenkor a lakóközösség többi tagja megpróbálja kideríteni, hogy mi hiányzik és megpróbálják megoldani a problémát. A zöld kártya értelemszerűen azt jelenti, hogy minden rendben, a lakás el van látva megfelelő mennyiségű étellel, itallal, fertőtlenítőszerekkel, gyógyszerekkel.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik