Szórakozás

65 lett Bruce Willis, aki tényleg magánnyomozóként kezdte

65 lett Bruce Willis, aki tényleg magánnyomozóként kezdte

Hollywood akcióhősei a '80-as évekig mogorva és nagyon izmos emberek voltak, aztán jött a Drágán add az életed! és John McClane, pontosabban Bruce Willis, és mindent borított. Willis humort vitt az akciófilmekbe, és bár ezért nem díjazták rommá, a közönség és a rendezők is megszerették. Bruce Willis március 19-én 65 éves lett, kevésbé ismert tényekkel és fotókkal emlékezünk meg a születésnapról.

Németországban, Idar-Obersteinban született 1955-ben. Apja Nyugat-Németországban állomásozó katona volt, amikor megismerkedett Willis német anyjával. Kétéves koráig Németországban éltek, apja csak akkor hagyta ott a katonaságot és költözött vissza családjával New Jersey-be.

1986-ban Fotó: Archives/Walt Disney Television via Getty Images

 

Gyerekkorában dadogott, amin aztán az segített, hogy csatlakozott az iskolai színjátszókörhöz.

1989-ben – Fotó: Deborah Feingold/Getty Images

 

Bár már gyerekként elkezdett színészkedni, hivatalosan viszonylag későn kezdett dolgozni a szakmában. Annyira, hogy egy darabig magánnyomozó volt.

1987-ben A simlis és a szende forgatásán – Fotó: Walt Disney Television via Getty Images Photo Archives/Walt Disney Television via Getty Images

 

A ’80-as évek elején New Yorkban élt és csaposként dolgozott, mellette pedig filmekben statisztáskodott. 1982-ben szerepelt Az ítélet című filmben, amiben Paul Newman volt a főszereplő. Willis az esküdtszék egy tagját alakította.

1986-ban – Fotó: Walt Disney Television via Getty Images Photo Archives/Walt Disney Television via Getty Images

 

1984-ben már Kaliforniában élt, ekkor feltűnt a Miami Vice egyik részében is, de a nevét még mindig senki nem ismerte. Csak egy évvel később, 1985-ben lett híres, amikor megkapta az egyik főszerepet Cybill Sheperd mellett A simlis és a szende című sorozatban.

1986-ban, Cybill Sheperddel – Fotó: Walt Disney Television via Getty Images Photo Archives/Walt Disney Television via Getty Images

 

A simlis és a szende sikere miatt ő lett a Seagram’s alkoholos italok arca, ám pár évvel később szerződését inkább felbontotta alkoholproblémái miatt.

1989-ben A simlis és a szende forgatásán – Fotó: Walt Disney Television via Getty Images Photo Archives/Walt Disney Television via Getty Images

 

Willis viszont még mindig csak egy sorozatszínész volt. Egészen 1988-ig, amikor ő lett John McClane a Drágán add az életed!-ben, Willisből pedig hirtelen akcióhős lett.

1988-ban – Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images

 

A film forgatása alatt tartós halláskárosodása lett. Az egyik lövöldözős jelenet annyira hangosra sikerült, hogy a színész bal fülére szinte teljesen megsüketült.

1995 – Fotó: Aaron Rapoport/Corbis via Getty Images

 

Karrierje beindult, mindenki látott legalább három olyan filmet, amiben Willis szerepelt, így az összeset most nem fogjuk felsorolni. A díjait már sokkal könnyebb összeszedni, a nagyobbak közül ugyanis csak hármat kapott meg. A simlis és a szendéért kapott egy Golden Globe-ot és egy Emmyt, utóbbiból pedig kapott még egy díjat a Jóbarátok című sorozatért is, amiben Ross egyik nagyon fiatal barátnőjének az apját, majd Rachel pasiját alakította.

2000-ben, Saint Tropez-ban – Fotó: Pierre Aslan/Getty Images

 

Nemcsak színész és akcióhős, de zenész is. 1987-ben készített egy soul albumot, két évvel később pedig egy újabb lemezt.

1987-ben – Fotó: Lynn Goldsmith/Corbis/VCG via Getty Images

 

És nemcsak a fentiekből van pénze. Arnold Schwarzeneggerrel és Sylvester Stallonéval együtt alapítója a Planet Hollywoodnak, de részesedése van a Belvedere SA Sobieski vodkájában is, amellett hogy 2009 óta ő az arca is. Vagyis ezek szerint már alkoholproblémái sincsenek.

1993-ban – Fotó: Mark Reinstein/Corbis via Getty Images

 

Most Emma Heming a felesége, akitől két gyereke született, de korábban tizenhárom évig voltak házasok Demi Moore-ral, akitől pedig három lánya született.

Emma Heminggel és lányaikkal – Fotó: Instagram/Emma Heming Willis

 

Demi Moore-t és Willist Little Richard adta össze Las Vegasban 1987-ben. A két színész a válás után is jóban maradt egymással, annyira, hogy amikor Demi Moore hozzáment Ashton Kutcherhez, az esküvőn ott volt Willis is.

1996-ban Demi Moore-ral és lányaikkal – Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

 

Bruce Willis 65 éves.

Fotó: Jim Spellman/WireImage

 

Kiemelt kép: Archives/Walt Disney Television via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik