Szórakozás koronavírus

A Starbucks egyszerű ötlettel érte el, hogy ne zsúfólódjanak náluk össze az emberek

A kávézólánc a forgalmasabb üzleteit teljesen bezárta, más helyeken ötletes megoldást alkalmaztak, hogy ne gyűlhessenek össze a kávézók.

A Starbucks egyik fő vonzereje a kávé mellett, hogy ott nyugodtan le lehet ülni egy asztalhoz, beszélgetni, vagy akár egy laptop mellett üldögélve dolgozni, miközben szép lassan elszürcsölte az ember a kávéját. A koronavírus-járvány miatt ez is megszűnik.

A kávézólánc több amerikai és kanadai üzletét teljesen bezárta, máshol pedig egy nagyon egyszerű megoldással érték el, hogy ne zsúfolódjanak össze náluk az emberek. Ahogy azt egy vasárnap közzétett, és a Twitteren több millió emberhez eljutott videón is látni, fogták és elpakolták az összes széket.

A cég vasárnap jelentette be, hogy a még nyitva maradó üzletekben csak elvitelre lehet vásárolni, és biztosra mentek, hogy még véletlenül se ülhessen le náluk senki. A közösségi oldalakon több Starbucks is jelezte, hogy náluk is eltűntek a székek.

Van, ahol az asztalokra pakolták azokat.

Vagy odakötözték az asztalokhoz.

Lekötözött székek a kanadai Vancouver egyik Starbuck kávézójában, március 16-án. A falon a felirat jelzi, hogy csak elvitelre lehet vásárolni. Fotó: Gettyimages /Mert Alper Dervis/Anadolu Agency

Máshol az asztalokat is eltüntették.

Hogy Magyarországon mi marad nyitva, és mi zár be a koronavírus miatt, azt az alábbi cikkükből tudhatják meg:

Mi marad nyitva és mi zár be mostantól a koronavírus miatt?
A legfontosabb üzletek maradnak, de sok minden mást is el lehet intézni. Elmondjuk, pontosan mi és mikor lesz zárva, és hogy hol tudunk kikapcsolódni. Magyarázó videó.

A kiemelt képen egy pekingi Starbucks, március 17-én. Fotó: Gettyimages / Qilai Shen/Bloomberg 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik