Szórakozás koronavírus

Istenes Bence a házi karanténról: Felelősségtudatnak a nyomát nem látom

Mondhatni, kötelező anyag a műsorvezető legújabb YouTube-videója.

Istenes Bence a saját YouTube-csatornáján jelentkezett be hétfő este annyi csavarral, hogy a videót március tizennegyedikén vette fel.

Az, hogy óriási kára lesz mindenkinek, az sajnos elkerülhetetlen, erre fel kell készülni

– kezdi videóját Istenes, aki úgy látja, szerinte nem veszik komolyan a vészhelyzetet, az intézkedéseket az emberek.

Azt látom, hogy nagyon felelőtlenül viselkednek az emberek. A legtöbben nem veszik komolyan, mintha valami távoli dologról beszélnénk. Gyerekek, muszáj felelősséget vállalnunk. Elmegyek vásárolni, és azt látom, hogy emberek ölelgetik egymást, kávézgatnak harminc centire egymástól, prüszkölik tele a másikat. Az aggodalomnak, az elővigyázatosságnak, a felelősségtudatnak a nyomát nem látom. Tisztelet a kivételnek természetesen. Én nem szeretném elveszíteni a szeretteimet, és ez nem azt jelenti, hogy ebbe mindenki bele fog halni, mert nem. Sok emberen tünetmentesen fog átmenni. Mivel nincs kapacitás, mindenkinek nem fognak tesztet csinálni, az emberek nagy részének fogalma nem lesz, hogy a korona vagy az influenza miatt volt két hétig rosszul.

– magyarázta a műsorvezető. Mint elmondta, a gazdasági kár is jelentős lesz, mivel nem vesszük elég komolyan, tovább fog tartani a járvány, így a munkanélküliségbe többen bele fognak rokkanni.

Én értem, hogy tök szar otthon ülni, de muszáj bevezetni ezeket a kényelmetlen korlátozásokat.

A kicsivel több mint tízperces videót érdemes egyébként megnézni, Istenes nagyon összeszedetten beszélt a helyzetről:

Kiemelt kép: YouTube.com/IstenesBence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik