Szórakozás koronavírus

Vodkával kúrálta magát a lázas Fülöp-szigeteki motoros

Vodkával akart megküzdeni a koronavírussal szemben.

Ahogy a világ számos más országában, a Fülöp-szigeteken is egyre több koronavírusos megbetegedést regisztrálnak a hatóságok. Jelenleg 142 fertőzött emberről tudni, 12-en meghaltak, ketten pedig felépültek.

Az országban Rodrigo Duterte elnök több intézkedést is bejelentett, így a főváros, Manila is karantén alá került, az autósok, motorosok testhőmérsékletét pedig ellenőrzőpontokon mérik.

A Fülöp-szigeteki ABS-CBN hírcsatornára került fel egy videó arról, hogy egy motorosnál előbb egy rendőr, majd még egy másik ember is

38 fokos lázat mért. Megkérdezték tőle jól van-e, mire azt felelte, igen. Aztán hozzátette, három feles vodkát is megivott, hogy megküzdjön a vírussal

– írta a Pilippine News.

A Fülöp-szigeteken 1 ezrelék alatti érték a megengedett véralkoholszint. Azt nem tudni, a férfit elzárták-e a vírus miatt, csak annyit, hogy az ittas vezetés miatt megbüntették.

Az alkohol nem gyógyítja a koronavírust, erre már az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is fel kellett hívni a figyelmet, annyira elterjedt hiedelem vált ebből. Olyannyira, hogy Iránban a múlthéten alkoholmérgezésben 36-an haltak meg és többek megbetegedtek. Ahogy kézfertőtlenítésre sem jó a vodka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik