Szórakozás koronavírus

Koronavírus: kézfertőtlenítő gyártásába kezd a Louis Vuitton

Az egyre súlyosabb koronavírus-járvány miatt átállítja parfümgyártó gépsorait a Lous Vuitton luxusmárkát tulajdonló LVMH, hogy ezentúl kézfertőtlenítőt állítsanak elő.

Ahogy világ számos pontján, Franciaországban is hiánycikké vált a koronavírus-fertőzés elleni védekezésre használt kézfertőtlenítő. A luxusmárkákat tulajdonló LVMH ezért úgy döntött, hogy azokon a gyártósorain, melyeken alapesetben Christian Dior, vagy Givenchy parfümöket, illetve kozmetikumokat állítanak elő, mostantól nagy mennyiségű kézfertőtlenítőt gyártanak, amit ingyen adnak majd az egészségügyi intézményeknek – írja a BBC.

Az LVMH az közölte, a kézfertőtlenítők gyártását és adományozását addig folytatják, ameddig csak szükséges. Franciaországban már bezártak az éttermek, a bárok, és minden olyan üzlet, amelyik nem létszükségletnek számító termékeket árul. A világban több mint 180 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, és több mint hétezer halálos áldozata van a vírusnak. Franciaországban hatezer fertőzött van és közel százötven áldozatot követelt a járvány.

(Kiemelt fotó: Getty / Stephane Cardinale – Corbis)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik