Szórakozás koronavírus

Koronavírus: A német Big Brother játékosainak nem mondják el, mi zajlik kint a világban

Gyakorlatilag a Truman show elevenedik meg a szemeink előtt.

Jelenleg a Sat1 nevű csatornán fut Németországban a Big Brother új szériája, ahol a játékosok Kölnben vannak elszállásolva egy villában, csakhogy fogalmuk sincs arról, hogy a koronavírus milyen léptékben terjed a világban. A német Bild számolt be arról, hogy ugyan február hatodikán költöztek be a játékosok (természetesen negatív koronavírus teszttel), és akkor már tudni lehetett a vírushelyzetről, de azóta semmilyen információt nem közöltek velük a műsorkészítők.

A később beköltözőktől pedig titoktartást kértek, árulta el a Sat1 szóvivője:

A Big Brother szabályai tiltják, hogy akár labdarúgó eseményekről, amerikai helyzetről, tévés történésekről vagy a koronavírusról beszéljenek az új beköltözők.

A dolgot persze komoly kritikával nyugtázták a nézők, szerintük erkölcsileg kifogásolható az, ami most történik a csatornán. A Süddedeutsche Zeitung eközben arról ír, hogy bizonyos körülmények között feloldják a tiltást a műsorkészítők, például egy rokon megbetegedése esetén. Ám ekkor is egyeztetnek a családdal, hogy indokolt-e beszélni erről.

Mindemellett hasonló történik Kanadában, az ottani játékosok sem tudnak semmit, a legutóbbi élő show után azt találgatták, miért nem volt közönség az egyik párbaj alatt.

Érthető okból: a nagyobb létszámú eseményeket ott is betiltották.

Ha valaki nem emlékezne, az amerikai szériában például elmondták a játékosoknak, hogy ki nyerte az elnökválasztást. Donald Trump megválasztására így reagáltak:

Frissítünk!

Március 17-én megtudták.

Elmondták a német Big Brother szereplőinek, hogy koronavírus-járvány van a világban
Február 6. óta nem tudnak semmit a világ történéseiről.

Kiemelt kép: YouTube.com/PromiBigBrother

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik