Szórakozás koronavírus

Koronavírus: egy ausztrál lap üres oldalakkal jelent meg, a Nagy Vécépapírhiányra reagálva

Ahogy az ausztrálok pánikvásárlással tüntették el a boltokból a vécépapírokat, egy újság speciális kiadással segít a bajba jutott embereknek.

A koronavírus-járvány több országban is pánikvásárlásra késztette az embereket, de míg mondjuk Magyarországon a liszt, cukor, konzervek és tészták kezdtek el eltűnni a boltok polcairól, Ausztráliában egészen különleges vészhelyzetet idéztek elő a rémülten spájzoló emberek. Ez Vécépapír Vészhelyzet, vagy még jobb jellemzéssel a

Vécépapír Apokalipszis.

A közösségi oldalakon a #ToiletPaperApocalypse hashtag alatt gyűjtik az üres polcokról készült képeket az emberek, és vicces kommentek tömegével röhögnek az egész őrületen, egy ausztrál lap emelte a tétet. A Darwin városában működő helyi lap, a humoros címlapjairól ismert, laza NT News a nyomdáját használta fel egy kis poénkodásra.

A lap nyolc oldalnyi extra laprészt adott az újság nyomtatott verziójához. A lapokon nincsen szöveg, csak kicsi, Ausztráliát formázó minták, és csíkok, ami mentén vécépapír nagyságúra lehet vágni azokat.

A lapszám azután jelent meg, hogy vécépapírgyártók 24 órás műszakokat vezettek be, hogy megszűnjön a hiány, miután a boltokat gyakorlatilag teljesen kifosztották az emberek.

A vészhelyet olyan komoly lett, hogy van, ahol az emberek már összeverekednek a gurigákért. Az Új-Dél-Wales államban található Tamworth város egyik boltjában rendőrt kellett hívni, miután egy férfi rátámadt egy másik vásárlóra, valamint a bolt alkalmazottjaira, és elektromos sokkolóval kellett a rendőröknek meglőniük, hogy le tudják tartóztatni – írta a 7News ausztrál oldal, hozzátéve, hogy a verekedés okozója a vécépapír volt.

A vécépapírt kizárólag újrafelhasznált papírból gyártó Who Gives A Crap nevű ausztrál cég vezetője Twitter-oldalán közölte, hogy a szokásos mennyiség nyolcszorosát adják el. A legrosszabb helyzet Új-Dél-Wales államban van és az Északi Terület lakói a legjózanabbak, ott alig érezni a Nagy Vécépapírhiányt.

Ezt megerősítette az ott megjelenő NT News is, közölve, hogy az ott élő emberek „szarnak rá”.

Queensland állam szintén elesett:


A helyzet annyira rossz, hogy a legnagyobb ausztrál áruházlánc, a Woolworths bejelentette, korlátozásokat vezetnek be, és egy ember csak négy darab vécépapírt vásárolhat, hogy így mindenkinek jusson a termékből.

Persze mindig van más megoldás. Az érdekes tényekre specializálódott Twitter-oldal, a Fact jelezte, hogy
Ausztráliának több mint tízezer partszakasza van, és 27 éven át minden egyes nap egy újra lehet ellátogatni.

A kiemelt képen üres vécépapíros polcok egy szupermarketben, Melbourne városában, március 5-én. Fotó: AFP / William WEST

Ajánlott videó

Olvasói sztorik