Szórakozás

Csak egy rúzs kell ahhoz a veszélyes kihíváshoz, amivel azon lehet versengeni, ki a vékonyabb

Nem biztos, hogy egészséges, amit reklámoz.

Szerencsére egyre népszerűbb nézett, hogy mindenki fogadjunk el olyannak, amilyen, és mindenki érezze magát jól a bőrében az alakjától, méreteitől függetlenül. Ennek a törekvésnek megy talán ellen a „rúzsos kihívás”, amit egy kínai énekesnő-színésznő, a 42 éves Csen Su, ha nem is elindított, de legalábbis a segítségével nagyobb nyilvánosságot kapott – írta a Mirror.

Új készség feloldva! Gyere, és próbáld ki velem ezt a kihívást!

– mondta a Weibóra kikerült videójában a színésznő.

Az egész lényege mindössze annyi, hogy ki képes egyensúlyozni egy rúzst a kulcscsontján.

Fotó: Weibo/陈数

Teljesen ártatlannak tűnik, de sokak szerint ennek más értelme nincs, mint hogy a résztvevő megmutassa milyen vékony, hiszen annál jobban látszódik a kulcscsontja és annál könnyebb teljesíteni a kihívást.

Ennek ellenére a kihívás gyorsan elterjedt, amit az is jól mutat, hogy a videót 24 óra alatt majdnem 200 millióan látták. Sokan azt kommentelték alá, hogy szeretnének olyan vékonyak lenni, mint Su.

A keresztcsonton való egyensúlyozás nem új keletű, 2015-ben aprópénzzel volt egy hasonló kihívás. Ugyanebben az évben egy kutatás rámutatott, a brit nők harmada említette mikor a kívánt testalkatáról kérdezték, hogy szeretné, ha látszódna a kulcscsontja.

Kiemelt kép: Getty Images/Kathrin Ziegler

Ajánlott videó

Olvasói sztorik