Szórakozás

Ben Affleck: Amit a legjobban bánok az életemben, az a válásom

Szokatlanul nyíltan beszélt a színész a New York Timesnak adott interjújában az alkoholizmusáról, a válásáról, a Batman-filmjeinek kudarcáról, sőt, még a hátán levő hatalmas tetoválásáról is.

Ben Afflecknek hamarosan bemutatják Amerikában új, The Way Back című filmjét, ami egy alkoholizmussal küzdő edző visszakapaszkodásáról és függőségével való küzdelméről szól, ami igencsak reflektál a színész elmúlt időszakára, akinek elég jól dokumentált volt alkoholizmusával való küzdelme. A színész a New York Timesnak ezzel kapcsolatban adott egy szokatlanul őszinte interjút, amiben nyíltan beszélt saját problémáiról.

A kényszeres embereknél, amilyen én is vagyok, folyamatosan állandó egy diszkomfortérzet, amit próbálnak állandóan legyűrni. Próbálod jobban érezni magad evéssel, ivással, szexszel, szerencsejátékkal, vásárlással, bármivel. De végül csak rosszabbá teszed vele az életedet. De egyre többször csinálod, abban reménykedve, hogy majd elmulasztja a diszkomfortérzetet. Aztán kezdődik az igazi fájdalom. Egy ördögi körré válik, amiből nem tudsz kilépni. Legalábbis ez történt velem.

Elmondta, hogy sokáig nem volt problémája az alkohollal, de a megromló kapcsolata Jennifer Garnerrel hatalmasat lökött rajta a lejtő felé vezető úton. Élete legnagyobb hibájának nevezi.

Sokáig relatív normális mennyiségű alkoholt fogyasztottam. Aztán amikor a házasságom elkezdett szétesni, elkezdtem inni többet. Ez 2015-2016 környékén volt. Az ivás pedig természetesen több problémát szült aztán a házasságomban. Amit a legjobban bánok az életemben, az a válásom. A szégyen nagyon egészségtelen. A szégyenből semmi pozitív dolog nem sül ki. Csak egészségtelen önsanyargatást és alacsony önbecsülést szül.

Mióta erre rájött, azóta inkább próbál a múlton rágódás helyett előre tekinteni.

Nem túl egészséges megszállottan a kudarcaidon és a visszaeséseiden rugózni, és folyamatosan rágódni rajtuk. Nyilván elkövettem hibákat. Nyilvánvalóan csináltam dolgokat, amiket már bánok. De össze kell szedned magad, tanulnod a hibáidból – egyre többet és többet –, aztán továbblépni.

A színész nagy visszatérésére készül, idén négy új filmje is a mozikba kerül, és az elmúlt időszakban keményen dolgozott a karrierje megmentésén. Reagált ezzel kapcsolatban a Batman-filmjei kudarcára is.

Valakinek megmutattam a Batman-film forgatókönyvét. Azt mondta, hogy a forgatókönyv jó. Ugyanakkor azt gondolom, halálra innád magad, hogy keresztül kéne menned ugyanazon, mint amin én keresztülmentem annak a projektnek az ideje alatt.

Azt is bánja már, hogy ennyire nyilvánosan zajlott a küzdelme az alkohollal.

A visszaesés megalázó, egyértelmű. Bárcsak ne történt volna meg. Bárcsak ne lett volna tele az internet az enyémmel, hogy a gyerekeim is lássák. Jen és én megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy reagáljunk rá nyilvánosan és őszintén. Nagyon sok időbe tellett, amíg mindenféle kétség nélkül őszintén beismertem magamnak, hogy alkoholista vagyok. Miután ez megtörtént, a következő pohár már más lesz számodra.

Reagált a hatalmas tetoválásra is a hátán, amiről lesifotók készültek, és amiről azt mondta az Extrának, hogy kamutetoválás, később viszont kiderült, hogy igazi. Felmerült a kérdés, hogy miért tagadta le?

Visszataszított, hogy valaki kémkedett utánam és lefotózott. Megsértették a privát szférámat. De igaza van, mondhattam volna azt is, hogy senkinek semmi köze hozzá. Gondolom jólesett szórakozni az Extrával. Valódi a tetoválásod vagy nem? Naná, hogy valódi! Nem, nyilván van egy kamutetoválás a hátamon, amit rejtegetek.

Kiemelt kép: Robert Kamau/GC Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik